EĞİTİM: KPSS ortaöğretim sınavının saati değişti

KPSS ortaöğretim sınavının saati değişti. ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir “Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak” derken “Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30’dan 10.00’a aldık dedi.

20 Kasım pazar günü yapılacak KPSS ortaöğretim sınavının saatinde değişiklik yapıldı. KPSS ortaöğretim sınavının saati ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile KPSS ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiği duyuruldu. 20 Kasım’da KPSS önlisans sınavına girecek olan adaylar ÖSYM’nin resmi web sayfasından TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgelerine ulaşabilirler. Bu arada İstanbul’da hafta sonu yapılacak 2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için kentteki tüm nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir “Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak” derken “Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30’dan 10.00’a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KPSS 2016 ORTAÖĞRETİM GİRİŞ YERLERİ

20 Kasım 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS adaylarının sınavlara hangi salon, bina, sınıf ve sırada gireceği belirlenmiş olup, başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. 20 Kasım’da KPSS önlisans sınavına girecek olan adaylar ÖSYM’nin resmi web sayfasından TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgelerine ulaşabilirler.
(Akşam)