BEŞİKTAŞ: Deniz Müzesi’nde ödül töreni

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, ‘Bu alanlarda yaptığımız çalışmaların amacı, denizciliği sevdirmek, gelecek kuşaklara deniz tarihi ve sanat hakkında bilgiler aktarmak ve genç kuşakları bilinçlendirmektir. Bunları yaparken de toplumun ilerlemesi için en önemli unsurlardan olan güzel sanatların da gelişmesine katkıda bulunuyoruz.’ dedi.

Bostanoğlu, Beşiktaş’taki Deniz Müzesi Komutanlığında düzenlenen ‘Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gemi Model Yarışması Ödül Töreni’nde davetlilere hitap etti. Gemi modelciliğinin emek sarf edilmesi gereken bir alan olduğuna vurgu yapan Bostanoğlu, modelciliğin çok önemli ve dikkat edilmesi gereken detayları olduğunu söyledi. Bostanoğlu, günümüzde internet aracılığıyla her şeye ulaşmanın mümkün olduğunu aktararak, bu uğraşın sanat yönünün ağır bastığını dile getirdi.

Deniz Kuvvetlerinin ana görevinin Türkiye’nin denizlerdeki menfaatlerini korumak ve vatan savunmasını sağlamak olduğunu hatırlatan Bostanoğlu, Deniz Kuvvetlerinin yaklaşık bin yıldır bu görevi azim ve kararlılıkla yerine getirdiğini kaydetti.

Bostanoğlu, Deniz Kuvvetlerinin bu görevlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘Bizim niyetimiz bu misyonu yerine getirmeye devam etmektir. Bu alanlarda yaptığımız çalışmaların amacı, denizciliği sevdirmek, gelecek kuşaklara deniz tarihi ve sanat hakkında bilgiler aktarmak ve genç kuşakları bilinçlendirmektir. Bunları yaparken de toplumun ilerlemesi için en önemli unsurlardan olan güzel sanatların da gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Deniz Kuvvetleri olarak resim yarışmaları düzenliyoruz.’

Gemi modelleme yarışmasının geleneksel hale geleceğini aktaran Bostanoğlu, yarışmanın 3 yılda bir yapılacağını söyledi. Bostanoğlu, yarışmaya 81 sanatçının başvurduğu bilgisini vererek, 11 eserin teslim edildiğini kaydetti. Seçici Kurul Başkanı Fatih Özgünsür de kurul adına yaptığı konuşmada, yıllar önce katıldığı yarışmayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Söz konusu dönemlerde askeri gemilerin fotoğraflarını çekmenin zor olduğunu anlatan Özgünsür, ‘Ülkemiz için çok güzel ve değerli bir çalışma oldu. Bu yarışma Türk Donanma Vakfı tarafından yapılıyordu. Vakıf kapanınca özel sponsorlarla bu sergiler devam etti. Çok daha güzel şeyler çıkabilirdi. Gelecek yarışmalarda çok fazla katılımcı olacaktır. Şimdi imkanlar çok fazla.’ diye konuştu.

Özgünsür, modelcilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışmada, ‘TCG Gelibolu’ modeliyle İbrahim Altınkaynak birinci olurken, ‘TCG Gemlik’ modeliyle ikinciliği Ömer Tomruk, ‘TCG İzmit’ modeliyle üçüncülüğü Tuğrul Özbekler elde etti. Bostanoğlu, konuşmaların ardından dereceye girenlere şilt ve teşekkür belgelerini verdi. Dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserler, 30 Kasım’a kadar Deniz Müzesi’nde ziyaret görülebilecek.