BEŞİKTAŞ: Cinsel istismar protesto edildi

Kapatılan askeri okulların yeniden açılması amacıyla bu hafta ikincisi yapılan “Sessiz Çığlık” eyleminde, failin mağdurla evlenmesi durumunda aldığı cezanın ertelenmesini sağlayacak olan cinsel istismar ile ilgili düzenleme de protesto edildi.

Beşiktaş Demokrasi Anıtı’nda yapılan eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da katıldı. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Kadınları İstanbul Şubeleri tarafından Salı günü TBMM’de görüşülecek olan ve failin mağdurla evlenmesi durumunda cezasının ertelenmesini sağlayacak olan cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya katılanlar, “Sessizlerin sesi olacağız”, “Tecavüz meşrulaştırılamaz”, “AKP çocuklardan elini çek”, “Askeri okullar açılsın” döviz ve pankartları açtılar.
Basın açıklamasını, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şişli Şube Başkanı Müge Köksalan okudu. Askeri okulların kapatılmasını sağlayan Kanun Hükmünde Kararname’nin iptalini istediklerini belirten Köksalan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bağımsızlığın yegane güvencesi olduğunu kaydetti.
“Büyük Atatürk’ün kurduğu TBMM’de önceki akşam gece geç saatlerde ansızın geçiriliveren ve çocuklarımıza tecavüz eden suçluların serbest bırakılmasını sağlayan yasal düzenlemeyi çok vahim buluyoruz ve şiddetle reddediyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Köksalan, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Çocuk Hakları Beyannamesi’ne daha 1924 yılında imza koyan ve TBMM’nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek meclistir. Yine 1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni kabul edip TBMM’de onaylayan da bu meclistir” dedi.

‘ÇOCUĞA TECAVÜZ EN AĞIR İNSANLIK SUÇUDUR”

Türkiye Cumhuriyet hükümeti ve devletinin bu sözleşmelerle dünya devletlerine çocukların haklarını koruyup kollayacağı sözünü verdiğini kaydeden Köksalan, “Devletin şimdi kalkıp da ben seni koruyamadım, seni eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkın dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, bununla da yetinmeyip sana tecavüz ederek hayatın boyunca yaşayacağın ağır bir travma ile başbaşa bırakıp tecavüzcünü akladım, demeye hakkı yoktur. Tecavüzcünün tecavüz ederek mağdur ettiği, haklarını ihlal ettiği çocukla evlenmesi, suçun failini cezadan kurtararak mağduru cezalandıracak, daha da mağdur edecek bir düzenlemedir. Akıl dışıdır, mantık dışıdır, vicdan dışıdır, insanlık suçudur. Çocuğa tecavüz en ağır insanlık suçlarından biridir” dedi.
Çocuk evliliklerinde dünyada ikinci sırada olduğumuzu kaydeden Köksalan, “Bu yasa yaşama geçtiğinde ülkedeki çocuk tecavüzleri ve çocuğa yönelik çoklu şiddet olguları vahim bir şekilde artar. Bizler buna izin vermeyeceğiz, çocuklarımızı tecavüzcüleden koruyacağız” diye konuştu.

DURSUN ÇİÇEK: BU MÜCADELE KARANLIK İKTİDAR SANDIĞA GÖMÜLENE KADAR DEVAM EDECEKTİR

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekil Dursun Çiçek de “Sessiz çığlıklar şimdi askeri eğitim kurumları için devam ediyor. Bu mücadele bu karanlık iktidar sandığa gömülünceye kadar devam edecektir. Çünkü, sorunların temelinde bu iktidar vardır. Bu iktidarın karanlık anlayışı vardır” dedi.

Kapatılan askeri okulların yeniden açılacağını söyleyen emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Silahlı kuvvetlerden, devletten FETÖ’nün bütün unsurlarıyla temizlenmesi hayatidir. Bu nedenle onları destekliyoruz. Ancak bu bahane edilerek atılan yanlış adımların karşısındayız. İkisini birbirinden çok iyi ayırt etmemiz lazım. Mesele okulları kapatmak değildir. Mesele okullara Cumhuriyetin erdemlerine inanmış insanları yetiştireceği merkezler, ocaklar haline getirmektir” diye konuştu. Kaynak: Hürriyet