SİYASET: “Bu bir tecavüz affı değildir”

Başbakan Yıldırım, soruları yanıtladı. Yıldırım, Cuma namazını Ulus Arslanhane Camisi’nde kıldı. Yıldırım, camiden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bu bir tecavüz affı değildir”

Meclis Genel Kurulunda dün akşam 48 maddesi kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili “Faille mağdurun evlenmesi durumunda suçun ertelenmesine yönelik düzenleme çok tepki çekti. Tacizcilerin cezasız kalacağı iddia edildi. Bu yöndeki uygulama nasıl olacak?” sorusu üzerine Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu, tamamen maalesef gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta, reşit olmayan yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Çocukları oluyor, baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır.”

Yıldırım, seçim kampanyalarında MHP, CHP ve AK Parti’nin önüne gelen en önemli sorunlardan birinin bu olduğunu ve sorunu çözmek için bütün partilerin söz verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP, her şeyde olduğu gibi bir ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl, tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi. Ama bu, tecavüzle ilgili bir konu değil. Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek. Geçmişte bu cezaların varlığından haberdar olmayan, yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu aile dağılmış, çocuklar anayla birlikte perişan, baba hapiste. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Olay bundan ibaret, bunun dışındakiler bildik CHP’nin çarpıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret.”