SPOR: Beşiktaş’ta “Benfica” demek yasak

Çarşamba günkü Benfica maçının, yarınki Adanaspor deplasmanı öncesi takımı olumsuz etkilemesinden çekinen Şenol Güneş, futbolcularına, “Şu an Şampiyonlar Ligi maçını unutun ve önümüzdeki rakibe odaklanın. Puan kaybı yaşarsak, bu bizi olumsuz etkiler” dedi.

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, yarınki Adanaspor karşılaşması öncesi oyuncularından yüksek konsantrasyon bekliyor. Güneş’in, oyuncularının bu maçın ardından oynanacak olan Benfica mücadelesinin etkisine girmesinden çekindiği ve bu sebepten dolayı da takımıyla yaptığı toplantılarda, adeta ‘Benfica’ kelimesini yasaklığı bildirildi. Güneş’in oyuncularına, “Elbette sezon sıralamasında Şampiyonlar Ligi maçları her zaman ilk sıradadır. Ardından ise sırasıyla lig ve kupa maçları gelir. Ancak şu an için bizim adımıza en önemli karşılaşma, Adanaspor deplasmanı olacak. Çünkü en önemli maç, ilk oynayacağınız karşılaşmadır. Hepinizden bu düşünceyle sahaya çıkmanızı bekliyorum” dediği öğrenildi.

“Sadece Adanaspor karşılaşmasına odaklanın” diyerek sözlerine devam ettiği belirtilen tecrübeli çalıştırıcının, “Bu deplasmandan puan kaybıyla ayrılırsak, bu sonuç hepimizi olumsuz etkileyecek. Adana’yı yenip, moralli bir şekilde Şampiyonlar Ligi maçını düşünelim. Lig maçının bitmesiyle birlikte Benfica’ya yoğunlaşabilirsiniz” ifadelerini kullandığı bildirildi. Kaynak: Fanatik