DÜNYA: Gülen’i Bin Ladin’e benzeten isme Trump’tan teklif

ABD’nin seçilmiş başkanı, FETÖ hakkında yazdığı yazıyla ses getiren emekli askere ulusal güvenlik danışmanlığını önerdi. ABD medyası, başkan seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kampanya döneminde başdanışmanlığını yapan 57 yaşındaki emekli Korgeneral Michael Flynn’e ‘ulusal güvenlik danışmanlığı’ teklif ettiğini yazdı.

Medyada yer alan bilgiye göre, Trump’ın geçiş süreci ekibinden bir isim, Korgeneral Flynn’e Beyaz Saray’da ulusal güvenlik danışmanlığı pozisyonu için teklif götürüldüğünü söyledi. Flynn’in teklifi kabul edip etmediği henüz bilinmiyor.

Flynn, başkanlık kampanyası boyunca güvenlik ve istihbarat başdanışmanı olarak görev yapmıştı.

Daha önce Afganistan ve Irak’ta da bulunan deneyimli askerin yeni görevi kabul etmesi halinde Kongre onayına gerek duyulmayacak. Bu detay, emekli korgeneralin göreve başlama sürecini hızlandırabilir.

OBAMA GÖREVDEN ALMIŞTI

Adı Savunma Bakanlığı için de geçen Flynn’in bu göreve gelebilmesi için emekliliğinin üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Buna göre, 2014 yılında ordudan emekli olan Flynn’in, en az 5 yıl daha beklemesi gerekebilir ancak Kongrenin ilgili maddeyi geçici olarak ötelemesi durumunda Flynn’in bakan olabilmesinin yolu da açılabilir.

Başkan Barack Obama, Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü koltuğunda oturan Flynn’ın işine 2014 yılında son vermişti.

GÜLEN’İ LADİN’E BENZETMİŞTİ

Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı. Flynn yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Arka bahçemiz Pensilvanya’ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington’ın gözü boyanırken, NATO müttefikimiz Türkiye’ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye’nin bakış açısıyla Washington, Türkiye’nin Usame Bin Ladin’ine sığınak oluyor. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?” Kaynak: Milliyet