SPOR: Kara Kartal’dan 4 kulvarda pençe

Futbolda hem ligde hem de Avrupa’da bileği bükülmeyen Kartal, diğer branşlarda da fırtına gibi esiyor. Basketbolda lig performansı alkış toplayan Beşiktaş Sompo Japan, Avrupa’da 5’te 5 yaptı. Hentbol ve tekerlekli sandalye basketbolda da çıkışını sürdüren kulüp takımları, Siyah-Beyazlılar’ın göğsünü kabarttı

Siyah-Beyazlı camiaya futbolda uzun süredir hasretini çektikleri Süper Lig şampiyonluğunu yaşatan yönetim, yeni dönem öncesinde büyük yatırım yaptığı diğer branşlardaki takımlardan da başarılı geri dönüş almaya başladı. Sezona Ufuk Sarıca’nın liderliğinde başlayan Beşiktaş Sompo Japan, hem ligde hem de Avrupa’daki etkili görüntüsüyle yer aldığı 2 kulvara da damga vurmayı başardı. Spor Toto Basketbol Ligi’nde 6 haftanın sonunda 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Siyah-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde de yüksekten uçuyor. Sarıca’nın öğrencileri, önceki akşam Devler Ligi’nde çıktıkları 5. karşılaşmada Dinamo Sassari’yi Kyle Weems’in son saniye 3’lüğüyle 75-74’lük skorla devirip Avrupa’da yenilmezlik serilerini sürdürdü.

Müfit Arın’la hentbolda yüksekten uçuyorlar Hentbolda antrenör Müfit Arın’ın liderliğinde 8’i üst üste olmak üzere toplam 10 kez Türkiye Hentbol Ligi şampiyonluğu yaşayan Siyah-Beyazlılar, bu sezon da fırtına gibi esiyor. Beşiktaş Mogaz, ligde çıktığı 7 karşılaşmayı da kazanarak lig liderliğini kaptırmadı, namağlup olarak zirvedeki yerini korudu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde geçen sezon Galatasaray’ın hegemonyasını kırarak şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş RMK Marine, bu sezon da yoluna oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Tacettin Çıpa yönetimde ligde 3 karşılaşmaya çıkan sporcular, tüm maçlardan galibiyetle ayrılarak zirveye yerleşti.

Süper Lig’de geçen sezon şampiyonluk yaşayan Siyah-Beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde de bu sezon futbolda sezonun en başarılı takımları arasında yer alıyor. Ligde çıktıkları 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak birinci Başakşehir’in 2 puan gerisinde ikinci konumda bulunan Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta 1 zafer ve 3 beraberlikle namağlup olarak yoluna devam ediyor. Kaynak: Fanatik