GÜNDEM: Cumhurbaşkanı Pakistan’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’a giderken havalimanında basının sorularını yanıtladı. Erdoğan konuşmasında MHP ve AK Parti arasındaki görüşmelerle ilgili olarak ‘başkanlık cumhurbaşkanlığı sıkıntı değil. Cumhurbaşkanlığı ifadesi sıkıntı olmaz’ dedi.

Erdoğan, İsrail ile ilgili olarak da “Sayın Başbakanımızın Dışişleri Danışmanı Kemal Ökem Beyi biz de İsrail’e büyükelçi olarak atıyoruz. Onlar da büyükelçilerini atadılar.” dedi.

15 temmuz darbe girişimi sırasında pakşstan’ın kadirşinazlığına bir kez daha tanık olduk. Pakistan olayın akabinde yanımızda olduklarını bildirdileri. FETÖ’ye karşı kasin tavır aldılar, Pakistan’dan bütün kurumlarını kovdular bu bizim için memnuniyet verici. Türkiye gibi pakistan’da teör belasıyla uğraşıyor. Türkiye’de Pakistan’ın mücadelesine tam destek verecektir. Pakistan ziyareti kapsamında önce İslamabad sonra Lahor’a gideceğiz. Daha sonra Semerkand’a geçeceğiz.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ

Gerek AK Parti gerekse MHP arasındaki bu görüşmelerde bana cumhurbaşkanı olarak hayırlı olsun demek düşer. Cumhurbaşkanlığına parlementodan geçtikten sonra gelecektir. metni o zaman göreceğiz. O zaman karar vereceğiz.

Burada iki siyasi parti millete ne sunacaklar bunu görüşüp karar verilecek. Mecliste ne olur, referandum kararı mı çıkar göreceğiz, ondan sonrası milletin vereceği karardır. Metni gördükten sonra değerlendirme yaparız, şu anda bir değerlendirme yapamam. Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı sıkıntı değil.

“Benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki ‘fiili başkanlık’ diye zaman zaman Sayın Bahçeli’nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır.”

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Bir direnme var ama uzun süreceğini zannetmiyorum. Zaman kaybetmeden El-Bab’a süreci tamamlanacaktır.

“ALMANYA YANLIŞ OYNUYOR”

Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör yarın bumerang gibi dönecek ve Almanya’yı vuracaktır. Almanya yanlış oynuyor. Batı hala teröre yataklı yapıyor. Bu teröristlerin yaptıkları gösterileri ve bunlara verilen destekleri görüyoruz. Bir taraftan terör örgütü ilan ettiğiniz örgüt mensuplarına müsamaha ile bakacaksınız.

MURSİ HAKKINDAKİ KARAR

Darbeyle görevden uzaklaştırılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin idam kararının bozulması üzerine, “Adil bir süreç Sayın Mursi ve arkadaşları için işletilmemektedir. Şu anda onlar, mağdur, mazlum durumdadır. Mağdur ve mazlum durumda olan Mursi ve arkadaşlarına karşı sadece yeniden yargılanma yolunun açılması değil, onların bir an önce serbest bırakılması aslolandır.”

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ KEMAL ÖKEM

“Sayın Başbakanımızın Dışişleri Danışmanı Kemal Ökem Beyi biz de İsrail’e büyükelçi olarak atıyoruz. Onlar da büyükelçilerini atadılar.” Kaynak: Milliyet