SİYASET: “Biz kapılarımızı hiç kapatmadık”

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na çağrısını bir kez daha yeniledi. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
ANKARALILARA MÜJDE!
Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki Yılbaşından itibaren Keçiören metrosu hizmete girecek.
KIBRIS GÖRÜŞMELERİ
Görüşmelerden ümit ederim ki hayırlı bir sonuç çıkar. Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek hiçbir çözüm kabul edilemez
OVİT TÜNELİ
AK Parti hükümetleri hayalleri gerçeğe dönüştüren hükümetler olmuştur. Kış gelir Erzurum Rize yolu altı ay kapalı kalırdı. bu tünelle artık bu yol 12 ay açık kalacaktır. Tünelin toplam uzunluğu 17 kilometreyi aşıyor. Bolu tünelini geçmiş iktidarlar 17 senede yapamadı. Sonunda tüneli patates deposumu yapsak kapatsak mı diye tartıştılar. O günlerden artık yılda 80 kilometre tüneli bitiren bir Türkiye olduk .
DENİZCİLİK
Çin’den sonra en çok denizci yetiştiren ülke Türkiye’dir. Nüfusları karşılaştırınca bu az iş değildir. Türkiye’nin ürettiği gemiler karanlığı gömüşmüş ülkelere gidip ışık olmuştur. Kim derdi ki bugünler görülecek. İşte onlar konuşur Ak Parti yapar.
ÇİFTÇİLİK
Çiftçi kardeşlerimizin bütün sorunlarını çözmeye çalışacağız. Kafana göre değil artık havzana göre ürün yetiştireceksin Hangi havzada ne tip ürün yetiştirilecek. uzmanlar bakacak araştıracak. Buna göre destek verilecek.
Tarımda iki tane önemli girdi var biri mazot biri gübre. Gübre ile ilgilli KDV’yi kaldırdık. Ucuzlattık. Daha fazal biyolojik gübreyi teşvik edeceğiz. Terör örgütünün silahı olmaktan kurtaracağız. Mazotta yapılan destek ise tarım kesiminin yüzünü güldürecek. Destek olarak da mazotun yarısı bizden
Tarım desteklerini iki dönemde bir ekimde bir de hasat döneminde vereceğiz. Kobilerin güçlenmesi için kredi garanti fonunu kullanarak ilave 17 milyarlık kredi desteği getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.
AGARİ ÜCRET
Asgari ücreti 1600 lira yaptık. Bu uygulamadan işverenlere binen yükü alıyoruz. Kobilerimize işverenlere 7.5 milyarlık destek vereceğiz.
TERÖR
Irak ve Suriye’den ülkemize yönelik terör tehdidi devam ediyor. Terör bitinceye kadarhem içeride hem de dışarıda mücadeleyi sürüdüreceğiz. terör örgütlerine göz açtırmayacağız.
BATIYA TEPKİ
Bu millet hiçbir ülkeden talimat almaz. Hiçbir ülkenin yönlendirmesi ile harekt etmez. Türkiye’de ne özgürlükler ne de demokrasi tahlike altındadır.
AB tutturmuş terör yasasını değiştirin, Türkiye terörle amansız mücadele ediyor. Terör yasasını değiştirmek de neyin nesi? PKK , PYD, YPG ile mücadele ederken nereden çıktı bu terör örgütlerinin telkiniyle bunu söylüyorlar. Kusura bakmasınlar
AB RAPORU MAKSADINI AŞMIŞTIR
AB’nin açıkladığı rapor, bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir. Biz AB’nin yapıcı eleştirilerini hep dikkate aldık ama AB’nin son ilerleme raporu maksadını aşmıştır. Bizim terörle mücadeleden geri adım atmamaız asla beklenmemelidir.
Türkiye’de hukukun nasıl işleyeceğine AB Büyükelçileri karar veremez. HDP’li vekillerle ilgili yapılan işlemler hukuk çerçevesi içindedir. HDP terörle arasına mesafe koymamıştır.
PKK Deriık kaymakamımızı şehit etti. Şehidimizn kanı yerde kalmamamıştır. Katil zanlıları yakalandı. Şimdi hesap veriyorlar
KILIÇDAOĞLU’NA ELEŞTRİ
Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. o tartışma 1923’te bitti. Eğer öyle birşey olsa ilk önce karşısında AK Partiyi bulur. Biz rejimi değil Anayasa’yı değiştirmeye çalışıyoruz. Millete karşı koyulmaz millete tabi olunur.
BUNDAN SONRA KARAR MİLLETİN
Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Bu değişiklikle ilgili çağrımızı CHP’ye, MHP’ye yaptık. Ana muhalefet partisi bu hükümet sistemi değişikliğine karşı olduğunu açıkça belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse, içinde bulunduğumuz durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Çalışmaları ilerlettik, bu hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı anayasa değişikliğini Meclis’e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar milletindir.
KAPILARI KAPATMADIK, HALA VAKİT VAR
Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki kapımız açık. Biz kapıyı hiç kapatmadık. hala açık. Vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin. gelin Yenikapı ruhunu yaşatalım,vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır diyin.” Kaynak: Milliyet