AKTÜEL: En yakın “Dolunay” için gözlemciler o anı bekliyor

Bu akşam (14 Kasım) gerçekleşecek dolunay, 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın Ay görüntüsü olacak. Peki ‘Süper Ay’ olarak adlandırılan bu durumun, astrolojik ve psikolojik açıdan nasıl etkileri var? Bu görsel şölen hangi saatlerde gerçekleşecek ve nasıl gözlemlenebilecek?

İŞTE BAZI DETAYLAR:

NASA’dan yapılan açıklamada, “14 Kasım’da (bu akşam) görülecek dolunay sadece 2016’nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı” ifadesi kullanıldı. Ay’ın, 25 Kasım 2034’e kadar Dünya’ya bu yakınlığa gelmeyeceğini ifade eden NASA’dan yapılan açıklamada, “Ay, ufka yakın olduğu süreçte ağaçların, evlerin ya da yerde duran diğer objelerin arasından gözlemlendiğinde doğal olmayan bir şekilde büyük gözükecek” ifadelerine yer verildi.

YÜZDE 14 DAHA BÜYÜK VE YÜZDE 30 DAHA PARLAK OLACAK

Ay, Dünya’ya en yakın noktaya ulaştığında yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünecek. 25 Kasım 2034’e kadar da Dünya’ya bu kadar yakın bir mesafeye gelmeyecek. Tabii ki durum sadece görsellikle ilgili değil. Öncelikle astrologların bu olaydan dolayı beklentileri var, ayrıca ayın çekim kuvveti nedeniyle insanların yaşayacağı sıkıntılar olabilir dahası yer hareketleri de bu dolunaydan etkilenebilir.