GÜNDEM: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya rest

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD’ın toplantısında işadamlarına seslendi. Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan ne diyorlar Türkiye’nin AB üyeliği gözden geçirilmeli. Geç kaldınız, hemen gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğinizde nihai kararınız verin” dedi.

MÜSİAD’ın faaliyetlerini yakından ve takdirle takip ediyorum. MÜSİAD yurt içinde ve yurt dışında ülkemize katkı vermenin çabası içindir. MÜSİAD yönetimini ülkelerine ve milletlerine sahip çıktıkları, helal kazanmanın peşinde oldukları için tebrik ediyorum.Gerek İş Forumu oturumları, gerek fuarda katkı sağlayacakları tebrik ediyorum. Yurtdışından gelen misafirlerimize Türkiye’ye güvendikleri için teşekkür ediyorum.

Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koydu.Geçtiğimiz 3 yılda onca badireye rağmen büyüme rakamlarımız dünyanın üstündeydi. Bu yıl Türkiye 15 Temmuz’daki darbe girişiminin yanı sıra çeşitli terör örgütlerinin bir çok eylemine maruz kaldı. Tüm bunlara rağmen Türkiye dev projeleri ardı ardına açtı ve yenilerinin çalışmalarına başladı.

MÜSİAD’ın bu etkinliğinde de Afrika ve Asya’ya özel önem verildiğini görüyorum. Batılı zihinlerin doğu veya şark meselesi çok önemlidir. Doğru yoldasınız. Aynı kararlılıkta devam edin. Biz Afrika’yı 2005 yılında Afrika yılı ilan edip yoğunlaştık. 12 büyükelçiliğimiz vardı. Şimdi 39. Hedef tüm Afrika’ya açmak. Burada kışken, ben Afrika ülkelerini dolaşacağım, yoğunlaşıyorum. Malum yapıyı oradan da kaldırmak için MÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte adım atmalıdır. Batı’nın Doğu’ya bakışını hala oryantalizm anlayışı kaplıyor. Batılı için Doğulu demek kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. Doğu’nun beklenti ve anlayışının hiçbir yeri yoktur. Ne yaparsanız yapın Batı’nın gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız. Israrla devam ettiğimiz AB’ye üyelik sürecimizde yaşıyoruz.

BUMERANG GİBİ VURULACAK

Bu ülkenin içinde yaşayan PKK’nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargının attığı bir adım var. Burada dokunulmazlık kalktı mı, kalktı. Yargı üzerine düşen görevi yapıyor. Bunların bir kısmı kaçıp Batı’ya , Avrupa’ya gitti. Buradan kaçan teröristlere kim kapılarını açıyor, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları… Acaba Türkiye oradan kaçan teröristlere kapısını açsa bunların duruşu nasıl olur merak ediyorum. Buradan uyarım bu sizi bumerang gibi vuracak, hem de çok kötü vuracak.Hem PKK’yı terör listesine koyacaksın, hem teröristlere kapını açacaksın. Bu ikiyüzlülüktür.

“UTANMADAN SIKILMADAN KONUŞUYORLAR ”

Başkaları olunca hiç önemsenmeyen konular, konu Türiye olunca birden vazgeçilmez hale geliyor. Bunun son örneğini de vize serbestisinde gördük. Terörle mücadele konusunda Utanmadan sıkılmadan “Türkiye’nin AB müzkereleri gözden geçirilmelidir” diyorlar. Geç kaldınız ya! Bir an önce gözden geçirin. Ama geçirdikten sonra nihai kararını verin.

GELSİN PYD/PKK KURTARSIN SİZİ

Dokunulmazlığın kaldırılmış. Tabii ki yargı seni sorgulayacak. Sen aynen normal bir vatandaş gibisin bunun hesabını vereceksin, vermezsen bedelini ödeyeceksin. Siyasi parti liderleri bile gidiyor aynen ifadesini veriyor. Siz meydan okudunuz bizim arkamızda PKK, YPG, PYD var dediniz, gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok bizim arkamızda halk var Hakk var, farkımız bu. Kendileri her türlü adımları atar. Gereken önlemleri sert biçimde alırken bizimkini engellemeye çalışyorlar, bu tavır yeni değil.

ŞİMDİ DERTLERİ BU

“Özellikle Suriyeli ve Afrikalı göçmenlere yönelik tutumun, Batı’nın gerçek yüzünü ifşa etmesi açısından son derece ibretlik olduğunu düşünüyorum. 6 yıldır Suriyeli kardeşlerimiz, adeta bir varlık-yokluk mücadelesi veriyor. 600 bin insan devlet terörünün ve terör örgütlerinin canice eylemleri sonucu hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerinden, yurdundan oldu. Binlerce yıllık şehirler, camiler, kütüphaneler, hastaneler enkaza döndü. Hal böyleyken Suriye krizinin başından bu yana insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi sözüm ona batılı değerler, Avrupalı ülkelerin gündemine dahi gelmedi. Suriye halkı, özgürlük mücadelesinde yapayalnız bırakıldı. Suriyeli mazlumlar, 6 yıldır siviller üzerinde kimyasal dahil her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen hatta bununla da gurur duyan, ölen çocukların acılarını umursamayan bir rejimin insafına terk edildi. Biz şunu da biliyoruz; hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz. Hepsinin adresi bizde şu anda biliniyor. Son günlerde bize güya insan hakları ve demokrasi dersi veren batılı vicdan, yıllardır Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden on binlerce insan için bir damla gözyaşı döktü mü?”

AVRUPA’DAKİ SARAYLARDA SÜKLÜM PÜKLÜM AĞIRLANMAKTAN GURUR DUYUYORLAR

“Yiyecek ekmek bulamadıkları için kapılarına gelenlere bir lokmayı çok görenlerin, terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamasının başka izahı yoktur. Kendi ülkesinde sağa, sola hırlayan o terörist yardakçıları da Avrupa’daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar herhalde.”

ABD SEÇİMİ: HAYRA YORMAK İSTİYORUM

Bu tercihle birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Bu tercihi hayra yormak istiyorum. “Malum Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika’da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında gerek demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben, şahsım ve milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.” Kaynak: Milliyet