AKTÜEL: “Trump, Erdoğan stratejisi ile kazandı”

İÇGİAF Genel Başkanı Fatma Semiz, ABD’nin tarihi seçimini adaylardan Trump’ın kazanmasını “Sürpriz olmadı” diyerek değerlendirdi, Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim stratejisini izleyerek zafere ulaştığını söyledi.

ABD’nin tarihi seçimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde çok yakından takip edildi. Cumhuriyetçi aday Trump’un zaferiyle sonuçlanan zafere ilişkin en çarpıcı yorum, bölge işadamlarının bağlı bulunduğu İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz’den geldi. Trump’un kazanmasının kendileri için sürpriz olmadığını söyleyen Fatma Semiz, “Zira seçim sürecinde izlediği strateji sonucun böyle olacağını aylar önceden gösteriyordu” dedi.

ABD Başkan Adayı Trump’un seçim kampanyası sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stratejisini izlediğini ifade eden Başkan Semiz, şöyle devam etti: “Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taktiğini uyguladı. İşsizlerin, yoksulların, Amerika’daki dar gelirli umutsuz kesimlerin umudu oldu. Bu tablo seçimin kaderini belirledi. Büyük sermaye grupları Clinton’ı desteklemesine karşın Trump seçildi. ABD’ye bu yıl içinde yaptığım çeşitli gezilerde bu farkı net olarak görmüştüm. Aylar evvel Trump’ın kazanacağını görerek, seçimlerden çok önce sosyal medyada bunu paylaşmıştım. Dolayısıyla bu sonuç bizim için şaşırtıcı olmadı. ABD’deki başkanlık seçimi sonucunun Türkiye-Amerika ilişkilerinin geleceği için hayırlı olmasını diliyoruz.” Kaynak: Milliyet