SİYASET: Bozdağ’dan HDP açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP milletvekillerinin tutuklanması ile ilgili olarak Bakan Bozdağ, “Burada anayasaya aykırılık söz konusu değildir. Anayasa Mahkemesi’nin daha önce böyle bir karar almadığını hatırlatmak istiyorum” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 19. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni’nde konuştu. Bakan Bozdağ hakim ve savcılara ‘sosyal medya’ uyarında bulundu. Kendisinin de sosyal medyadan hoşlanmadığını belirten Bakan Bozdağ “Sanal dünya yalan dünya. Hakim ve savcılarımız sosyal medyada siyasi yorumlardan kaçınmalı” dedi.

HDP milletvekillerinin tutuklanması ile ilgili olarak Bakan Bozdağ, “Siyaset ve dokunulmazlık terör örgütlerine yandaşlık yapmak, terör örgütlerinin değirmenine su taşımak, sözcülüğü anlamına asla gelmez. Geçici madde, anayasanın koyduğu imtiyazı, dokunulmazlık zırhını kaldırdığı için herkes hangi muameleye tabi tutuluyorsa onlar da aynı muameleye tabi tutulmuşlardır. Burada anayasaya aykırılık söz konusu değildir. Anayasa Mahkemesi’nin daha önce böyle bir karar almadığını hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. Kaynak: Milliyet