DÜNYA: Papaz uyuşturucu kaçakçısı çıktı

Gürcistan’da bir papaz uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi, Giorgi Megrelişvili’nin papazlık yetkisini soruşturma bitene kadar askıya aldı.

Gürcistan’da uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle tutuklanan yerel Ortodoks Kilisesi Papazı Giorgi Megrelişvili’nin papazlık yetkisinin soruşturma bitene kadar askıya alındığı bildirildi.

Tiflis Mahkemesi resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, soyadı açıklanmayan Gürcistan vatandaşı Otar S. ile suç ortağı olduğu öne sürülen Papaz Megrelişvili’nin, uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığı ve ön inceleme duruşmasının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, mahkemenin, papaz Megrelişvili için yaklaşık bin 700 dolar (4 bin Gürcü Larisi) kefalet bedeli belirlediği, Otar S’nin ise tutuklu yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

Papaz Megrelişvili’nin daha önce herhangi bir suçtan yargılanmadığının kaydedildiği açıklamada, diğer zanlının başka suçlamalardan ötürü geçmişte defalarca hakim karşısına çıktığı ifade edildi.

Gürcü Haber Ajansı Interpressnews’te yer alan habere göre, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi, uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Megrelişvili’nin hakkında soruşturma bitene kadar papazlık yetkisi durduruldu. Kaynak: Milliyet