AKTÜEL: Lodos ve sıcaklar artıyor

Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de fırtına etkili oluyor. Sıcaklıklar güneyli rüzgarların etkisiyle 10 derece birden artacak. Bugün genellikle parçalı ve az bulutlu hava hakim. Yurdun kuzeybatısında güneyli rüzgarlar etkili olacak. Trakya’da ve Çanakkale Boğazı çevresinde yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde hafif şiddetli buzlanma ve donla berebar gece ve Sabah saatlerinde sis etkili olacak. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’nin tamamında hem denizlerde hem de kara kesimlerde güneyli rüzgarların etkisi görülecek.

SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK

Bugünden perşembe gününe kadar sıcaklık artışı devam edecek. Kuvvetli lodosla beraber Karadeniz, İç Anadolu, yurdun batı hattında sıcaklıkların yer yer 10 derece artması tahmin ediliyor. Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklık artışı 3-4 derece olacak. Doğu kesimlerde lodoslu sistemden etkilenmeyecek.

Marmara’nın batısı ve kuzey Ege’nin kıyı kesimlerinde de yağış olacak. Kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması beklenmiyor. Doğu kesimlerde sis etkili olmaya devam edecek.

Çanakkale’de Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle, Gökçeada ve Bozcaada’ya gün içinde yapılması gereken tüm feribot seferleri iptal edildi.

Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı lodos fırtınası, bu sabah itibariyle Çanakkale’de de etkili olmaya başladı. Özellikle Kuzey Ege Denizi’nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos nedeniyle, deniz ulaşımında aksamalar oldu. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, lodos fırtınası nedeniyle Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli hatlarında gün içindeki tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Boğaz hattındaki diğer seferlerde ise herhangi bir aksama yaşanmıyor.

Adalar hattında iptal edilen seferler şu şekilde: Gökçeada’dan Kabatepe’ye; 07.00, 11.00, 15.00 ve 19.00, Kabatepe’den Gökçeada’ya; 09.00, 13.00, 17.00 ve 21.00. Bozcaada’dan Geyikli’ye; 07.15, 10.00, 14.00 ve 17.00, Geyikli’den Bozcaada’ya ise 08.00, 11.00, 15.00 ve 18.00.
Kaynak: Milliyet