EKONOMİ: “Piyasaların canlanması için her tedbiri aldık”

Maliye Bakanı Ağbal “İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık” dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık.” dedi.

Bakan Ağbal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ekonomide alınan tedbirler, ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminin cuma günü gerçekleştirildiğini, hemen sonrasındaki pazartesi günü ise Türkiye’deki bankaların ve borsaların açıldığını anımsatan Ağbal, “Ülkede hayat normale döndü. Hükümet olarak Meclise yeniden yapılandırma kanunu getirdik. Ekonomimizin bu tür beklenmedik hadiselere karşı dayanıklı bir boyutu, dinamizmi var. Bir süredir piyasalarda bir yavaşlama var. İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık.” diye konuştu.

Ülke ekonomisinin hem insan kaynağının hem de altyapısının kuvvetli olduğunu dile getiren Ağbal, “Türkiye bölgede bir istikrar merkezi, özellikle bu bölgede yatırım yapmak isteyen herkesin mutlaka bulunması gereken bir ülke konumunda. Onun için bu konjonktürel olaylardan ekonomimizin etkilenmemesi mümkün değil ama bu hiçbir şekilde ekonominin temellerini sarsacak bir boyuta varamaz. Hükümet olarak her türlü kararlı adımı zaten atıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Kamu maliyesi bugün olabildiğinin en iyisinde.” diyen Ağbal, borcun milli gelire oranının en düşük seviyelerde olduğunu anlattı. Ağbal, ülkenin çok kuvvetli bir bankacılık sisteminin bulunduğunu aktararak, “Bütçe açıklarımız yüzde 1’lerde gidiyor. Çok kuvvetli bir bankacılık sistemimiz var. Çok genç bir nüfusumuz var. Tüm bunları yan yana koyduğumuz zaman Türkiye bugün ekonomide yakaladığı ivmeyi inşallah daha da yukarıya taşıyacak.” şeklinde konuştu.

OHAL’in devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Ağbal, günlük hayatını sürdüren vatandaşların OHAL ile bir ilişkisinin bulunmadığının altını çizdi. Kaynak: Milliyet