DÜNYA: NASA’dan dünyayı korkutan tatbikat

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA “2020 yılında dünyaya bir göktaşı çarparsa ne yaparız” diyerek bir tatbikat gerçekleştirdi. NASA’nın kendinden oldukça emin bir şekildeki bu tavrı hatta tarih bile vermesi dünyada korku yarattı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile Afetlere müdahalede koordinasyonu Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’nun (FEMA) düzenlediği tatbikat ‘birşey biliyor ve saklıyorlar mı’ dedirtti.

2020’de dünyaya çarpması tahmin edilen söz konusu göktaşının düşeceği bölgenin ne kadar kesinlikle doğru olarak tahmin edileceği ve büyük şehirlerde yaşayan insanların ne kadar süre içinde tahliye edilebileceği tartışıldı.

Dünyanın her zaman bir göktaşı çarpmasına karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen NASA çalışanı Thomas Zurbuchen, “Teknolojimiz devasa astreoidlere karşı insanlığı savunabilecek kapasitede. Erken tahmin edebilmemiz çok önemli. Tahmin etsek bile göktaşlarının Dünya’ya çarpmasının önüne geçmeliyiz. Astreoidleri Dünya’ya çarpmadan uzayda imha etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Kaynak: Milliyet