DÜNYA: DEAŞ’ın üçüncü adamı öldürüldü mü?..

Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu kapsamında örgütün üçüncü adamı olarak bilinen “Ebu Hamze”nin öldürüldüğü bildirildi. Musul Operasyonları Komutanlığında görevli albay Ahmed el-Cuburi, yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın “üçüncü adamı” Ebu Hamze el-Muhacir el-Ensari isimli örgüt yöneticisinin, örgütün Musul’un güneyindeki “son kalesi” olarak bilinen Hammam el-Alil nahiyesine düzenlenen operasyonlar sırasında öldürüldüğünü söyledi.

Cuburi, kentin güney cephesindeki çatışmaları yöneten Ebu Hamze’nin Irak ordusuna bağlı 15.Tümen güçleri tarafından bir evde gizlendiği sırada öldürüldüğü bilgisini verdi. Ebu Hamze’nin örgütün yabancı savaşçılarından olduğunu belirten Cuburi, kimliğine dair ise herhangi bir bilgi vermedi.

Cuburi, Irak güçlerinin stratejik öneme sahip Hammam el-Alil nahiyesinde kontrolü sağlamasından sonra 2 bin kişinin bölgeden göç ettiğini belirterek, “Çoğunluk Musul’un güneyindeki köylerdeki akrabalarına, bir kısmı da hükümetin sığınmacılar için oluşturduğu El-Ced’a Mülteci Kampına gitti.” dedi.

Öte yandan Savunma Bakanlığına bağlı Terörle Mücadele Biriminin, Musul’un doğusunda örgüte ait sözde “Müslümanların Şikayet Ofisinde” kontrolü sağladığı bildirildi. Terörle Mücadele Biriminde görevli subay Ragib es-Saidi, Irak güçleri ile DEAŞ militanları arasında Musul’un doğusunda Irak devlet televizyonu ve radyo yayınının yapıldığı bölge yakınında çatışma çıktığını söyledi.

Bölgede kontrolün sağlandığını ifade eden Saidi, güvenlik güçlerinin, sözde “Müslümanların Şikayet Ofisine” girerek, örgüte ait askeri mühimmatlara ve evraklarına el konulduğunu kaydetti. Saidi, Terörle Mücadele güçlerinin, örgütün sivilleri kalkan olarak kullanmasının yanı sıra keskin nişancılarla hareket etmesi ve intihar eylemleri düzenlemesinden dolayı ihtiyatlı bir şekilde Musul’un doğu bölgelerine ilerlediğini aktardı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim’de Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu. Kaynak: Milliyet