AKTÜEL: Marmara’ya fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasında, Marmara’da ‘fırtınamsı rüzgar’ şeklinde esmekte olan rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, ‘kuvvetli fırtına’ şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden apılan açıklama şöyle: “Batı Karadeniz’in batısı ve Marmara’da fırtınası rüzgar şeklinde esmekte olan rüzgarın Salı günü (08.11.2016) öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, Marmara’da yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Beaufort Rüzgar Skalası’na göre, 9 büyüklüğü kuvvetli fırtına anlamına geliyor. Kuvvetli fırtınada yaşanacaklar şöyle anlatılıyor: Zayıf yapılı binalarda hasar meydana gelir. Bacalar yıkılır, kiremitler uçar. Yüksek dalgalar; serpinti ve köpükler rüzgâr yönü boyunca daha yoğun bir hat oluşturur. Dalga tepeleri devrilmeye,yıkılmaya ve yuvarlanmaya başlar. Serpinti görüş uzaklığını etkiler.

Kuzey Ege’de Salı günü (08.11.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Güney Ege’de Çarşamba günü (08.11.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege denizindeki fırtınanın, Perşembe günü (10.11.2016) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.” Kaynak: Hürriyet