SPOR: Tolgay Arslan’ın sözleşmesi uzuyor mu?

Manchester United’ın yanı sıra Napoli, Milan ve Arsenal’in radarına giren Tolgay Arslan’ın sözleşmesini uzatmak için devre arasında harekete geçilecek. Beşiktaş, yıldız oyuncuyu senelik 2.5 milyon Euro’ya yakın bir rakamla takımda tutmayı planlıyor.

Siyah-Beyazlılar’da bu sezonun flaş isimlerinden biri olan Tolgay Arslan, başarılı performansı sonrasında bir anda Avrupa’nın devlerinin dikkatini çekmişti. Şampiyonlar Ligi’nde 1-1 berabere biten Napoli karşılaşmasında, Oğuzhan Özyakup’u izlemek için stada gelen Manchester United’ın gözlemci ekibinin, bir anda tüm ilgiyi Tolgay’ın üzerine çevirdikleri öğrenilmişti. United’ın yanı sıra Napoli’nin teknik direktörü Maurizio Sarri de, Tolgay’la ilgili övgü dolu sözler sarf etmişti. United ve Napoli’nin yanı sıra Arsenal ile Milan’ın da, 26 yaşındaki oyuncuyla ilgilenmesi, Beşiktaş yönetimini hemen harekete geçirdi. Alınan bilgiye göre Siyah-Beyazlılar’ın, Tolgay’ın 2018’de bitecek sözleşmesini uzatmak istediği öğrenildi.

2018’den sonra tecrübeli oyuncunun 1 yıl uzatma opsiyonu bulunmasına rağmen işini sağlama almak isteyen Beşiktaş’ın, devre arasında süper bir sözleşmeyle yıldız futbolcuyu ikna edeceği konuşuluyor. Bu sezon 1.550.000 Euro (5.451.040 TL) alan, gelecek sezon da 1.650.000 Euro (5.802.720 TL) kazanacak olan Tolgay’a, yapılacak yeni sözleşme konusunda senelik 2.5 milyon Euro’ya (8.794.750 TL) yakın bir teklif yapılması planlanıyor. Tolgay’ın önceliğinin Kara Kartal’da kalmak olduğu, ancak Avrupa’nın üst düzey takımlarından gelecek resmi bir teklif halinde de, bunu da değerlendirmek istediği ifade ediliyor.