SPOR: Tolgay Arslan FIFA’ya başvurdu

Kartal’da geçen sezon ayrılığın eşiğine gelen Tolgay Arslan adeta yeniden doğdu. Siyah-beyazlı futbolcu sezon başında Teknik Direktör Şenol Güneş ile yaptığı kritik görüşmeden sonra fikrini değiştirdi, kalmaya karar verdi. Bulduğu şansları çok iyi kullanarak formayı kapan Tolgay’ın, A Milli Takım’da görev yapmak için de şartları zorladığı belirlendi.

Son dönemde Teknik Direktör Şenol Güneş’in vazgeçilmezleri arasına giren Tolgay Arslan yükselen performansıyla şimdiden transferin gözde isimleri arasına girdi. Geçen sene geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle kendini gösterme şansı bulamayan Tolgay, Güneş ile birlikte adeta yeniden doğdu.

Siyah-beyazlı futbolcu geçen sezonun ikinci yarısında tamamen iyileşerek takıma dönmesine rağmen forma şansı bulamayınca ayrılığın eşiğine gelmişti. Bu sezon da yedek kalacağını düşünerek o dönem menajerine talimat veren Tolgay’ın, Şenol Güneş ile yaptığı görüşmeden sonra fikrini değiştirdiği ortaya çıktı.

Taktik konularında geçen sene Tolgay ile büyük tartışmalar yaşamasına rağmen bu oyuncuyu göndermek yerine kazanmaya çaba sarfeden Şenol Güneş, Jose Sosa’dan sonra Beşiktaş’a yeni bir 10 numara daha kazandırdı. Siyah-beyazlı yönetim de bu gelişmelerden büyük bir memnuniyet yaşarken yetenekli futbolcuyu, A Milli Takım’a kazandırmanın yollarını aradığı ortaya çıktı. Ay-yıldızlı formayı giymek için ikinci kez FIFA’ya başvuran başarılı futbolcunun tüm hukuki imkanları zorlamaya devam edeceği belirtildi.

Bu arada Beşiktaş’la Ocak 2015’te imzaladığı 1 sezonu opsiyonlu 4.5 yıllık sözleşmesinde 5 milyon euroya yurt dışına gitmek şartıyla serbest kalma maddesi bulunan Tolgay’ın bu tercihini büyük bir kulüpten teklif gelmesi durumunda kullanabileceği iddia edildi. Kartal, Tolgay’ı Hamburg’dan 450 bin euro bonservis ödeyerek transfer etmişti. Kaynak: Skorer