KÜLTÜR: Haftanın sanat etkinlikleri

Haftanın yorgunluğunu atmak isteyen sanatseverler için keyifli öneriler…

“Hafta sonu ne yapsam?” diye kara kara düşünmeyin! Şık Hayat’ta aradığınız her şey var. Hafta sonunu keyifli geçirmek isteyenlere özel Şık Hayat sanat takvimi her hafta sizlerle… İşte sinemadan tiyatroya, sergiden müzikale aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Şık Hayat’tan size özel etkinlik takvimi…

FELSEFE SEVENLERE…
Oidipus / 4 Kasım
İstanbul Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi’nde bulunan Küçük Salon, 4 Kasım Cuma akşamı tek perdelik oyun ‘Oidipus’u konuk ediyor. Sofokles’in imzasını taşıyan eseri sahneye koyan Emre Tandoğan, “Tanrılar ve ölümlüler savaşının kazananı var mıdır?” gibi felsefi sorulara cevap arıyor. 55 dakika süren tek perdelik oyunda Serdar Akülker, Çağıl Tekten, Ayşe Gülerman, Deniz Boldaz, Anıl İnce rol alıyor.

GÜLMEYE HAZIR MISINIZ?
Güldür Güldür Show / 4 Kasım
Televizyon izleyicisinin yeni bölümlerini dört gözle beklediği ‘Güldür Güldür Show’, 4 Kasım Cuma günü Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Birbirinden yetenekli oyuncuların komik skeçlerle izleyiciye eğlenceli bir akşam yaşatacağı etkinliğin başlama saati 20.45.

ÖLÜME MEYDAN OKUYAN İKİ ARKADAŞ…
Dağ 2 / 4 Kasım
Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir, 6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi’ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak’ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir… Yönetmenliğini Alper Çağlar’ın üstlendiği ‘Dağ 2’, 4 Kasım itibariyle beyazperdede…

MİNİKLERE ÖZEL OYUN SİNDERELLA, ÇOCUĞUNUZU KEYİFLİ BİR YOLCULUĞA ÇIKARACAK
Sinderella / 5 Kasım
İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne, yeni sezonda birbirinden keyifli oyunları izleyiciyle buluşturuyor. Çocukların en sevdiği masallardan biri olan Külkedisi masalı Sinderella, 5 Kasım 2016 Cumartesi günü, saat 13.00’te sahnelenecek.

3 BOYUTLU MÜZİKAL KEYFİ İSTANBUL’DA
Vivaldianno City of Mirror’s / 5 Kasım
Vivaldi’nin klasikleşmiş eserlerini muhteşem birözgünlük ile yeniden ele alan “Vivaldianno City of Mirrors”, IEG organizasyonuyla 5 Kasım Cumartesi günü Ülker Sports Arena’da müzikseverle buluşacak…

ÇEHOV’UN KAHRAMANLARI BİR ARADA
Vanya, Sonya, Maşa, Spike / 6 Kasım
İstanbul Taksim’de, Sıraselviler’deki Küçük Pera, Çehov’un eserlerinde yer alan dört karakteri aynı oyunda buluşturuyor. Şerif Erol (Vanya), Tilbe Saran (Sonya), Nesrin Kazankaya (Maşa), Doğan Akdoğan (Spike), Başak Meşe (Kassandra), Gamze İpek’in (Nina) rol aldığı oyunun bir özelliği de İngilizce üst yazılı oluşu. İki perdelik ‘Vanya, Sonya, Maşa, Spike’ adlı oyun aynı mekanda 13 Kasım’da da sahnelenecek.

GENCAY GÜRÜN TAKİPÇİLERİNE ÖZEL
Kapı Çarptı / 6 Kasım
Fransa’da yıllarca kapalı gişe oynayan komedi ‘Kapı Çarptı’, Gencay Gürün çevirisiyle tiyatroseverlerle buluşuyor. Paris’te yaşayan bir ressamın evine davet ettiği sosyetikle başı derde girince ortaya birbirinden komik olaylar çıkıyor. 19.00’da başlayacak oyun, Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

İLGİNÇ BİR GÜN GEÇİRMEK İÇİN EN İYİ SEÇİM…
Tuhaf Bir Pazar Günü / 6 Kasım
“Gecenin üçünde kapınız çalınıp eli silahlı bir kadın evinize gelirse ne yaparsınız?” sorusunun cevabını mizahi dille yanıtlayan oyun, İzmir AKM Adnan Saygun Salonu’nda sahneleniyor. Kayra Şenocak’ın yazıp yönettiği oyunda Ceyhun Fersoy, Özgür Özgülgün, Bengi İdil Uras, Arzu Oruç, Sibel Tomaç rol alıyor. Oyunun başlama saati 18.30.

SÖZCÜ