GÜNDEM: Diyarbakır’da bombalı saldırı

Diyarbakır’dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde patlama meydana geldi. Saldırının ardından çatışma çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bombalı saldırı yapıldı. Patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı.

Olay, 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi. Emniyet binasına bombalı saldırı yapılırken, saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyuldu.

CEZAEVİ YAKININDA MEYDANA GELDİ

Bu sabah Diyarbakır’daki patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

DİYARBAKIR VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği: Patlamanın bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendiriyor

Diyarbakır Valiliği, Bağlar’da meydana gelen patlamanın bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığını bildirdi.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlarİlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğübinasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal
ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir.”

BU YIL DİYARBAKIR’DA PATLAYAN BOMBALAR

Güneydoğu Anadolu’nun en önemli kenti Diyarbakır, son bir yılda terör örgütü PKK tarafından birçok kez hedef alındı.

14 Ocak 2016

Çınar ilçesinde, içinde polis lojmanının da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü binasına PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. İkisi bebek, biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 6’sı polis, 8’i polis yakını olmak üzere 39 kişi yaralandı.

31 Mart 2016

Diyarbakır otogarı yakınlarında polis servisine yönelik bombalı saldırıda 7 polis şehit oldu. 13 polis ile 14 sivil yaralandı. Saldırıyı PKK düzenledi.

12 Mayıs 2016

Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK’lılara ait bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu 16 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

16 Ağustos 2016

Çınar ilçesinde Bölge Trafik Müdürlüğü’ne PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 5 polis memuru şehit oldu, biri çocuk 2 sivil hayatını kaybetti. Kaynak: Milliyet