AKTÜEL: İş için dediler fuhuş yaptırdılar

İstanbul’da yurt dışından çalışma vaadiyle getirdikleri kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin erkeklere pazarladığı 5’i Özbekistan, 1’i Türkmenistan uyruklu 6 kadın kurtarıldı. Kadınların sınır dışı edileceği belirtilirken, şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şişli’de bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler evi takibe aldı. Yapılan takip ve izleme sırasında eve çok sayıda erkeğin girip çıktığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler eve baskın yaptı. Baskın sırasında evde bulunan Özbekistan uyruklu 4 kadın gözaltına alındı. Bu eve çok yakın başka bir eve yapılan baskında da Türkmenistan ve Özbekistan uyruklu iki kadın daha yakalandı.

Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine getirilen kadınların mağdur olarak ifadeleri alındı. Kadınlar polise, ülkelerinden sözde markette çalışmak için geldiklerini belirterek, “Burada bize ’şu an iş yok’ dediler. Günlerce beklettiler. Yanımızdaki para bitince çaresiz kaldık, geri dönecek bile paramız yoktu, fuhuş yapmak zorunda kaldık. Müşterileri onlar bulup gönderiyorlardı” dediler.

Polis bu ifadeler üzerine kadınları yurt dışından getirdikleri tespit edilen 4 kişinin isim belirlendi. Kenan D., Mehmet A. Kemal K. ve Engin G. düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis yaptığı çalışmada insan ticareti yapan kişilerin çalışma yöntemlerini de belirledi. Şüphelilerin Özbekistan’daki suç ortakları aracılığı ile çalışacak kadınları bularak turist vizesi almalarını sağlayıp İstanbul’a gelmelerini sağladıkları daha sonra onları havalimanında karşıladıkları öğrenildi. Kadınları bir eve yerleştiren şüphelilerin yanlarına getirdikleri para bitene kadar onları oyaladıkları belirledi. Kadınların yanlarındaki paranın bitmesinin ardından şüphelilerin çaresiz kalan kadınları fuhuşa yönlendirdiği ortaya çıktı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kenan D., Mehmet A., ile Kemal K., tutuklandı. Kaçak olarak Türkiye’de bulunan kadınlar ise sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi’ne gönderildi. Kaynak: Hürriyet