SİYASET: Başbakan: “FETÖ Türkiye’nin imajına da zarar vermiştir”

Başbakan Yıldırım, “Bu alçak terör örgütü (FETÖ), Türkiye’nin dışarıdaki imajına da zarar vermiştir. Bu terör örgütünün yaptıklarının sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu düşünürseniz, değerli dostlar büyük yanılgı içerisinde olursunuz” dedi.
Yıldırım, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu gala yemeğindeki konuşmasında, 54 ülke, 1 milyar 100 milyona yakın nüfustan oluşan, yıllık 2,2 trilyon dolarlık gayrisafi hasılaya sahip ve ortalama yüzde 5,6 büyüyen Afrika’yı, “geleceği olan bir kıta” şeklinde tanımladı.
Türkiye-Afrika ilişkilerinin, Batı dünyasının, gelişmiş ülkelerin Afrika ile olan ilişkilerinden çok farklı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Tek taraflı menfaat ilişkisi, bizim geleneğimizde de geçmişimizde de yoktur. Biz, iş birliği yaptığımız, beraber çalıştığımız uluslarla, ülkelerle uzun vadeli yol arkadaşlığı yaparız, beraber kazanırız, beraber kaybederiz, beraber seviniriz, beraber üzülürüz. Menfaat iş birliği, bizim geleneğimizde yoktur, kazanacaksak birlikte kazanalım, kazanmayacaksak birlikte kazanmayalım” diye konuştu.