RÖPORTAJ: “Beşiktaş tarihe geçmeli”

(ÖZEL) “Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 28’incisi düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları nedeniyle Bodrum’da olan eski Fenerbahçe başkanı Ali Şen Neşe Berber’e verdiği röportajda Fenerbahçe’yi Aziz Yıldırım’ı ve Beşiktaş’ı anlattı. ”
Ali Şen Fenerbahçe bilirkişisi gibi her soru size geliyor…

Elli yıldır kulüp içindeyim, iki jenerasyon hesaplarsanız demekki bu insanların kalbinde beyninde fenerbahçe ile ilgili tatmin edici cevaplar alacağını düşündüğü için sanırım bu sorular bana geliyor.

Fenerbahçe ile ilgili takımı nasıl buluyorsunuz,,,

Fenerbahçe fenerbahçe’dir. Herzaman tepededir. Bir yavaşlama olduğunda hemen taraftarlar isyan eder, bu da büyüklüğünden kaynaklanıyor.

Aziz Yıldırım’ın kimse hakkını yemesin. Mahkemeler zaten bunun kararını verdi. Başkan büyük işler yaptı. Yaptığı şeyler ortada. Kimse hakkını yemesin.

Beşiktaş için neler söylersiniz?

Beşiktaş büyük camia hayran olduğum bir camia, çarşı grubu bir marka yarattı ve bunu topluma kabul ettirdi. Fikret çok başarılı bir başkan çok yakınım aile olarak yakınımız. Fikret Orman’ın geçen sene yaptığı bir büyük başarı. Hem stad hem şampiyonluğa gitmesi ve şampiyon olması, guiness rekorlar kitabına girecek bir durum. Hem dışarıda oynayıp stadı olmadan böyle bir şampiyonluk başarması çok büyük başarı.

Beşiktaş taraftarına gönül dolusu tebrikler. Napoli maçından daha çok tebrikler.

Maçı izledinizmi?

Tabiki izledim. Sonuna kadar izledim tıpkı bir Beşiktaş’lı gibi izledim. Dışardaki maçlarda bir Beşiktaşlı gibiyim.

Aziz Yıldırım’ın arkasında bir milyon kişi yürüdü….

Manchester’daki maçta, taraftarlarımızın ‘yönetim istifa’, ‘Yıldırım istifa’yı üzüntü ile izledim. Hiçbir şekilde de mutlu olmadım. Çünkü Fenerbahçe taraftarlarının Aziz Yıldırım’a yaptıkları desteği biliyoruz. Başkan Yıldırım’a sahip çıkmak için neler yaptıklarını biliyoruz. Sokakları doldurdular, beş yüz bin, bir milyon taraftar sokaklarda yürüdü. Böyle bir kulüp, böyle bir taraftar kitlesi, bir başkanın arkasından gitmesi dünyada asla yok. Aziz Yıldırım’ın Fenebahçe kulübüne, bizlerden, tüm başkanlardan daha fazla hizmet ettiğini defalarca söyledim. Hiçbir icraat yapmasaydı, yanlış da yapmazdı. Böyledir spor, futbol dünyası da böyledir. Uzun yıllar aynı yerde kaldığınızda, insanlara bir bıkkınlık geliyor. Bir futbolcu uzun yıllar aynı takımda oynayınca, yeni yıldız görmek isterler.”

O BAŞKAN ALİ KOÇ’TUR

Taraftarla Aziz Yıldırım arasındaki gönül işkisinin koptuğunun ortaya çıktığını belirten Ali Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “FB dünyası apayrı bir dünyadır, taraftarları da apayrı bir taraftardır. Çok destek var ama ip koptuğu zaman bir daha o ipi bağlayamazsınız. Bu yama ortada ama bu yamaya dikişi tutturmayı kimse bulamaz. Dünü konuşmayalım, çare ne? Bu istifa naralarından mutlu olmadığım gibi, taraftarlardan ricam, tamam tepkinizi koydunuz. Fakat bu hafta bizim sahamızda oynanacak maçta, Karabük maçında, FB taraftarları stadı doldursun. Aziz Yıldırım’a bu istifa naraları, asla hoş değil. Bu kadar hizmet yapan kişi için empati yapıyorum, beni üzüyor. Fenerbahçe’de başkan değişecekse, yönetim değişecekse artık kavga olamasın. Anlaşıldı ki; taraftarlarla Aziz Yıldırım’ın gönül ilişkisi kopmuş. Bundan sonra toplanması çok zor. Bütün taraftarları görmek istediği bir başkan adayı var.

O da Ali Koç.” ‘KOÇ, TECRÜBE SAHİBİ OLDU’ Ali Koç’u desteklemeyecek hiçbir Feanerbahçeli’nin olmayacağını söyleyen Şen, “Ali Koç, gençliğinde, yurt dışındayken Fenebahçe’nin maçlarını 90 dakika boyunca radyodan dinleyen biri. 5 yıl Aziz Yıldırım’ın yönetiminde çalıştı. Tecrübe sahibi de oldu. ilk başlarda daha agresif açıklamalar yapıyordu. Fenebahçe’ye daha çok yakışan bir Ali Koç görüyoruz. Bugün Ali Koç’a sorduğumuzda, hayatımın en büyük hayali demişti.

Ali Koç’u desteklemeyecek hiçbir Fenerbahçeli olacağını zannetmiyorum.

Ama bunu yaparken, Aziz Yıldırım’ı bir kenara koymak asla yakışmaz. Onu kimseye tavsiye etmiyorum. Bizim kulüpte onursal başkanlık makamı yok, ama onu tüzüğe ilave ederiz ve onursal başkan olur. Aziz Yıldırım, Ali Koç ile görev değişliği kararını görüştükten sonra, bu kararı Aziz Yıldırım değil, kongre verecek. Ama kongrede de ikisinin birlikte çıkması, Yıldırım’ın da Koç’u desteklediğini beyan etmesi, Fenerbahçeli taraftarların gönlünde Aziz Başkan bin sene yaşar. İnatla gitmesinin bir faydasını olmadığını düşünüyorum. Kavganın kimseye yararı olmadığını düşünüyorum. Benim tavsiyem, Fenerbahçelilerin gönlündeki Ali Koç’un başkanlığa gelirken, Yıldırım ile anlaşarak, desteğini, onayını alsın, bu istifa naraları bitsin. Fenerbahçe’ye yakışan bir kongre yapalım. Fenerbahçe’nin geleceğini düşünerek, bunun yapılmasını tavsiye ediyorum,

AZİZ YILDIRIM GİTMEZSE SIKINTI OLUR,,,

“Aziz Yıldırım gitmezse sıkıntı olur. Aziz Yıldırım gitmezse ne olur? Sanmıyorum öyle bir inatlaşmaya gideceğini. Taraftarlar ile inatlaşmaya girmesini asla tavsiye etmem. Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçelilerin reisi, başkanı, geçmiş yıllarda en büyük desteği, ailesinin hemen paralelinde Fenerbahçe taraftarları ve tribünleri gösterdi. Bunu görerek Aziz Yıldırım’ın inatlaşmaya gireceğini sanmıyorum. 18 yıldır o koltukta oturan birisinin tecrübe sahibi olduğunu biliyor ve görüyorum. Bilgisi var, öğrendi her şeyi. Bütün bu bilgi ve tecrübenin içinde inatlaşma yapmayacağını düşünüyorum. Taraftarın gönlünde olan kişi ile taraftarın arasına girmenin bir anlamı olduğunu da sanmıyorum. Ama Aziz Yıldırım’ın yıpranması doğru değildir, hak etmedi bugün yönetim kurulunda Mahmut Uslu ve diğer arkadaşlar hepsi başarılı, kültürlü, hepsi Fenerbahçeli. Canla başla çalıştılar olmadı. 6 tane şampiyonluk aldılar. Ama şimdi Fenerbahçe tribünleri başka bir değişiklik istediğine göre camiayı da, kongre üyelerini, yönetimi, tribünleri herkesin beraber olup Fenerbahçe Kulübü’ndeki eskiden olduğu gibi ‘Yönetimden o gitmezse, o olur, bu giderse bu olur’ olmamalı kavga olmamalı. Medeni çerçeve içinde halletmenin artık zamanı gelmiştir. Bu yaprak da Fenerbahçe Kulübü’nde yeni açılır, ilk defa açılır, ilk defa olur.