DÜNYA: İşte dünyanın refah seviyesi en yüksek 10 ülkesi

The Legatum Institute’un açıkladığı 10. Küresel Refah Listesi’ne göre dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkesi Yeni Zellanda oldu. Türkiye ise 78. sırada yer aldı.

Londra merkezli düşünce kuruluşu The Legatum Institute, 10’uncu Küresel Refah Listesini açıkladı. Business Insider’da yer alan habere göre kuruluş, ülkeleri ekonomik kalite, iş ortamı, yönetim, eğitim, sağlık, güvenlik, kişisel özgürlük, sosyal sermaye ve doğal ortam gibi alt kategorilere göre değerlendirdi. Genel sıralamada Yeni Zellanda birinci olurken Okyanusya ülkesini Norveç, Finlandiya, İsviçre ve Kanada izledi. Yeni Zellanda, ekonomik kalite ve sosyal sermaye gibi alt kategorilerinde de birinci olurken, iş ortamı kategorisinde ABD, yönetimde Finlandiya, eğitimde isviçre, sağlıkta ve kişisel özgürlükte Lüksemburg, güvenlikte Singapur ve doğal ortamda Slovenya zirveye çıktı.
Türkiye ise listede Arnavutluk, Vİetnam, Kırgızistan ve Moğolistan’ın ardından 78’inci oldu. Alt kategorilerde ise Türkiye ekonomik kalitede 49., iş ortamında 74. , yönetimde 65., eğitimde 80., sağlıkta 52., güvenlikte 126., kişisel özgürlükte 94., sosyal sermayede 104. ve doğal ortamda 55. sırada yer aldı.

SÖZCÜ