SPOR: Maçtan sonra herkes hakemi konuştu!

Temsilcimiz Beşiktaş’ın Vodafone Arena’da 1-1 kaldığı Napoli maçını yöneten İngiliz hakem Mark Clattenburg başarılı kararlarıyla herkesin beğenisini kazandı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Beşiktaş kendi evinde Napoli’ye geçit vermedi. 1-1 biten zorlu randevuda iki takımın kıran kırana mücadelesi öne çıkarken maçın bir diğer konuşulan ismi ise İngiliz hakemMark Clattenburg’du.

Maçı yönetimiyle taraflı tarafsız herkesin alkışını alan hakem, Spor camiasındaki yorumculardan da olumlu değerlendirmeler aldı.

RIDVAN DİLMEN: Clattenburg’u gördükten sonra…

Yusuf Namoğlu’ndan rica ediyorum; İzlanda- Türkiye, Beşiktaş-Napoli maçlarını yöneten İngiliz hakem Clattenburg’un videolarını alsın, amatörden profesyonele kadar her hakeme izletsin. Hakemin yaptığı tek şey gördüğünü çalmak… O da mükemmeliyet getiriyor. Kolayı, bizim hakemler zorlaştırıyor! Clattenburg’u gördükten sonra fark ettim ki hakikaten hakemlikte çok gerideyiz. Mental olarak da görüş olarak da çok gerideyiz. Euro 2016 finalini de boşu boşuna bir hakeme vermezler zaten.

ERMAN TOROĞLU: Hakem orkestra şefi gibi

Bakınız! Dünkü maçı idare eden Mark Clattenburg, dünyanın 1 numaralı hakemi.
Dünkü maçı alalım oynatalım, bir de buna benzer pozisyonların olduğu bir Süper Lig maçını oynatalım. Kaç düdük daha fazla çalınırdı? Türkiye’de dokunduğunda yere düşüyorlar ya hani… Futbolcular 4-5 takla atıyorlar. Niye dün gece kimse taklalar attıktan sonra ‘zınk’ diye kalkıp itiraz edemedi. Çünkü itiraz ederlerse sarıyı gözlerinin üzerine yiyecekler.
Adam da orkestra şefi gibi maç yönetti.
Beşiktaş takımı, iki senedir takım. Peki Türkiye’de başka takım var mı? Var… Başka takım olabilen takım var mı? Yok… Olabilecek olanlar var.
İşte Avrupa ile bizim aramızdaki fark da bu. Gerçekleri kabul etmezseniz bizden hiçbir halt olmaz.
Beşiktaş takımı Şampiyonlar Ligi’nde bu gruptan çıkar mı, çıkmaz mı beni hiç ilgilendirmiyor.
Beşiktaş takımı, rakipleriyle adam gibi oynuyor mu, mücadele ediyor mu?
Beni o ilgilendiriyor.
Aynen sahaya çıkıp oynuyor ve mücadele ediyor onun için de Beşiktaş’a teşekkür ediyorum.

Net çaldı adam!

Beşiktaş’ın lehine dün bir penaltı verildi. Peki bu penaltının daha da barizi size başka şeyleri hatırlattı mı? Konya-Fenerbahçe maçı… Hakemi kimdi? Bülent Yıldırım. Peki ikisi de çok net pozisyon penaltı. Yoruma açık değil. Biri çaldı, biri üfleyemedi. Acaba neden? İşte Avrupa ile aramızdaki fark! Bizim eyyamcı hakemlerimiz Türkiye’de maçları ‘eyyam eyyam’ idare ettikleri için Avrupa’da bizim takımlarımız zorlanıyorlar. Pozisyonların yorumları vardır, yorumsuzları vardır. Dün ne kadar net çaldı adam! Ve net çalınması gereken de bir pozisyondu zaten. Bunlar konuşulduğu zaman Türkiye’de kötü oluyorsunuz. Ondan sonra da bazıları çıkıp basın açıklaması yapıyor. Yavuz hırsız, ev sahibi misali…

DENİZ ÇOBAN: PENALTI KARARI DOĞRUYDU

Son yıllarda, Avrupa ve Dünya futbol arenasında ismi sıkça zikredilen hakemlerden Mark Clattenburg, kendisini sıkıntıya düşürecek bir pozisyon yaşamadan maçı tamamladı. Maç boyu ekibiyle uyumlu bir görüntü verdi. Bitişi düdüğünü çaldığında arkasında hakemlik adına konuşulacak çok fazla bir şey bırakmadı.

Maçın 6. dakikasında Aboubakar ile Beşiktaş gole kavuşmuştu. ancak faul gerekçesiyle iptal edildi. Bu kararında İngiliz hakem haklıydı. Gol öncesi Aboubakar’ın rakibine hareketi faul düdüğünü gerektiriyordu.

Kartlarda da haklı

Maçı üç sarı kartla tamamlayan Clattenburg, gösterdiği kartlarda haklıydı. 74’te Maksimovic’in Cenk’e müdahalesine göstermediği kart belki de maçtaki tek hatasıydı.

78. dakikada Aboubakar’ın ortasında Maksimovic’in sağ koluna temas eden top için çaldığı penaltı düdüğü doğruydu. Maksimovic dirseğini dışarı doğru çıkartarak vücudunu genişletmiş, kolunu topa doğru hareket ettirerek topun geçişine mani olmuştu.

YENİ AKİT