SİYASET: “Türkiye planlı bir şekilde darbe sürecine sokuldu “

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe kalkışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı, bir çok konuya değindi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

-Son 1 yılda verdiğimiz şehit sayısı 800’ü aştı. Kıbrıs Harekatı’nda verdiğimiz şehit sayısı 498… Şu soruyu bütün annelerin kendisine sormasını isterim: PKK terör örgütü ile kim masaya oturdu? Kim İmralı’da bunlarla bu masaya oturduysa bu şehitlerin sorumlusu onlardır.

-Şehiler cephaneliğe dönüştürüldü, tonlarca patlayıcılar yerleştirildi, kamyonun üstünden silah dağıtıldı, Valisi Kaymakamı bunlara dokunmayın dedi, bu talimatı kim verdi? PKK vergi daireleri kurdu, mahkemeler kurdu, askerlik şubeleri kurdu, trafik kontrolleri yapıldı ses çıkarmadılar… Analar ağlamasın diye bas bas bağırdılar, PKK’ya en büyük yardım ve yataklığı bunlar yaptılar.

-Şimdi şehitlerimiz arasında ayrım yapıyorlar, ahlaka, inancımıza sığmaz bu. 15 Temmuz şehitlerine daha afzla para verilecek, dağda PKK ile çatışan şehitlerimize daha az para verilecek, böyle bir ahlaksızlık olur mu? O KHK Meclis’e gelecek ve onu düzenlemek bizim boynumuzun borcudur…

-Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, Cumhuriyet olmak budur… Cumhuriyet tam demokrasi ile taçlandırılmazsa içi boş cumhuriyet olur. Bunun için ortak mücadele geçerlidir. Üniversitelerde özgür düşünce ortamını yaratmalıyız, darbe hukukundan kurtulmalıyız.

TEZCAN’A SİLAHLI SALDIRI

-CHP ve CHP’lilere karşı provakasyonlar bundan sonra çok daha fazla olacaktır. Şehit cenazesinde benim üzerime kurşun atılması, Genel Başkan Yardımcı’mızın bu şekilde kurşunlanması, il başkanlarımızın sokak ortasında darp edilmesi… Bizim üzerimize geliyorlar. Ama demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce ben ödeyeceğim. Yılmadık, yılmayacağız kim olursa olsun.

TÜRKİYE PLANLI BİR ŞEKİLDE DARBE SÜRECİNE SOKULDU

– Türkiye planlı ve programlı bir şekilde bir darbe sürecinin içine sokulmuştur. Örneğimiz de var: Mehmet Dişli, General… Kıta görevi yapmadan Karargah’a getiriyorsunuz bu adamı, sorna terfi ediyor, sonra yine kıtaya göndermiyorsunuz. Hükümet diyor ki bu adam burada kalacak. Sonra ne oldu, bu kişi darbeyi yönetiyor. Peki bu adamı Karargah’ta tutan siyasi irade kim? O siyasi irade Türkiye’yi yönetenlerdir. kaynak: http://www.haber7.com/siyaset/haber/2200026-kilicdaroglu-darbe-planliydi