SPOR: Beşiktaş – Napoli: 1-1

Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Napoli maçı ile Şampiyonlar Ligi’ne döndü. Siyah-Beyazlılar Quaresma ile 1-0 öne geçti ama Hamsik’in golü ile Napoli berberliği kurtardı.
Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, İtalyan devi Napoli ile 1-1 berabere kaldı.Maçın başında tutuk bir görüntü çizen Siyah-Beyazlılar, daha sonra toparlandı ve Quaresma’nın golü ile 1-0 öne geçti. Napoli Hamsik ile çok geçmeden ebrbaerliği yakaladı. Siyah-Beyazlılar, grubun en güçlü takımından 4 puan almayı başardı.

İşte maçtan notlar; Şampiyonlar Ligi B grubu maçında temsilcimiz Beşiktaş, Vodafone Arena’da Napoli’yi konuk ediyor. Maç hakem Clattenburg’un düdüğü ile başladı.

Karşılaşma Napoli’nin başlama vuruşu ile başladı. Henüz 1. dakikada Napoli Beşiktaş kalesine etkili geldi. Callejon’un sol kanattan ortasında Gabbiadini’nin vuruşunu Fabri kurtardı. 6. dakikada Aboubakar, topu filelerle buluşturdu ancak hakem golden önce faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı. 11. dakikada Napoli uzun topla çıktı ve en uçtaki ıyuncusu Gabbiadini ile topu buluşturdu. Beşiktaş ceza sahasına giren Gabbiadini’nin şutunu Fabri kurtardı. Mücadelede ilk 15 dakika geride kalırken konuk ekip Napoli, temsilcimiz Beşiktaş’a göre daha etkili göründü. uzun toplarla defansın arkasında sarkan Napoli, Gabbiadini ile etkili pozisyonlar üretti. Beşiktaş ilk atağını 21. dakikada üretti. Tosic’İn pasında topla buluşan Tolgay rakibinden sıyrıldı ve ortasını yaptı ancak Aboubakar’ın vuruşu auta gitti.

İkili mücadelede sakatlanan Tosic, bir süre kendini denedi ancak oyuna devemedi. Tosic’İn yerine Cenk Tosun girdi. 30. dakikada Beşiktaş kendi yarı sahasından kısa paslarla çıktı. Sol kanatta topu alan Quaresma’nın ortası defanstan sekti ve Atiba’nın önünde kaldı. Kanadalı futbolcunun şutu direkten auta çıktı! 40. dakikada Abubakar ceza sahasının dışında topla buluştu. Kamerunlu futbolcunun uzaktan şutu kaleci Reina’nın kucağında kaldı. İlk yarıda iki takım da gol bulamadı ve devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarı Beşiktaş’ın vuruşu ile başladı. 48. dakikada savunmada eksik adamla yakalanan Beşiktaş’ta Gökhan İnler, orta sahada rakibini yere düşürdü ve sarı kart gördü. 51. dakikadan İnsigne’nin arapasında sağ çaprazda topla buluşan Callejon’un şutu auta çıktı. Beşiktaş’ta sakatlığını atlatan Oğuzhan, Gökhan İnler ile değişerek uzun bir süre sahalara geri döndü. 69. dakikada oyuna sonradan giren Mertens’in İnsigne’ye pasında İtalyan futbolcunun vuruşu auta gitti. 79. dakikada sol kanatta topla buluşan Aboubakar’ın içeriye doğru ortasında top Napoli savunmacısının eline çarptı ve hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu: 1-0. Golden yaklaşık 3 dakika sonra Napoli atağında ceza sahası önünde boş pozisyonda topla buluşan Hamsik güzel bir vuruşla kaleci Fabri’yi mağlup etti ve skor 1-1 oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, grubun en güçlü takımı olan Napoli’den 1 puan alarak puanını 6’ya yükseltti. Kaynak: Fanatik