SİYASET: “Merak etmeyin meydanlar ısınacak”

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partililerin yaptığı “Başkanlık istiyoruz” sloganları için, “Merak etmeyin meydanlar ısınacak” diye karşılık verdi. Yıldırım konuşmasında “Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak” ifadelerini kullandı.

işte bazı detaylar:

Yıldırım, “Türkiye’de bir anayasa değişikliği gündemi var. Fırsat buldukça vesayetçiler, darbeciler harekete geçiyor. Millet iradesiyle seçilmiş hükümetleri alaşağı etmeye çalışıyor. En son 1980 darbesiyle yapılan bu darbe anayasası Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzakta. Bunu bütün siyasi partiler söylüyor. Türkiye’nin gelişen demokrasisine uygun, halkın iradesinin tam yansıdığı, kuvvetler ayrılığının eksiksiz çalıştığı ve bütün vatandaşları kapsayan bir anayasaya ihtiyaç var. Bunu seçimler öncesi bütün partiler söz vermesine rağmen, seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor ve diğer seçime kadar işi unutuyorlar. Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Türkiye’de ister FETÖ’cü ister bölücü, bu milletin gücü sizin bu eylemleriniz yanında asla ve asla azalmayacak, artmaya devam edecek.

Türkiye’nin özeti İstanbul, 15 Temmuz’da kendine yakışanı yaptı, tıpkı 79 milyon vatan evladının yaptığı gibi. 7’den 70’e bütün İstanbullu 15 Temmuz gecesi devletini korumak ve Cumhuriyet’i yaşatmak için hainlere karşı dimdik durdu. 246 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var. 15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu acı tecrübeden önemli dersler çıkardık. Gereken her adımı kararlılıkla atarak, bu türden alçak kalkışmaların yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. Hiç kimse devlet içinde devlet olmaya cesaret edemeyecek. Millet iradesine ipotek koymayı aklından geçirmeyecek. Sınırlarımız içinde veya dışında bu necip millete kast edenlerin üstesinden gelmeye muhtediriz. FETÖ’den de, BETÖ’den de, DEAŞ’tan da, onun siyasi uzantılarından da kurtaracağız.

AK Parti, 2001’de yola çıkarken kurucu liderimiz genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o kutlu yolculukta bir şey söyledi: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. AK Parti için 3 Kasım 2002 tarihi bir başlangıçtır. AK Parti iktidarı 14 yıl boyunca bir yandan Türkiye’yi 3’e katlarken, milli gelirini 3 kat artırırken, milletimizin hayali olan hizmetleri yaparken, yurdun her köşesini bilişim ağlarıyla donatırken, sağlıkta dönüşümü gerçekleştirirken, eğitimde büyük reformları yaparken, sosyal devlet olma yolunda dönüşümü gerçekleştirirken, diğer yandan da AK Parti vesayetçileri, darbe özlemcilerinin de tepelerine vura vura geliyor. Ülkeye tuzak kuran darbecileri de teröristleri de hallede hallede bugüne geliyoruz. kaynak: http://siyasihaber3.org/basbakan-binali-yildirim-baskanlik-gelmezse-ulke-bolunur