Beşiktaş’ta son durum

Geçen seneki şampiyonluk galiba bizi biraz yanılttı, tıpkı 2003’deki gibi. Neden mi? Takımımız geçen sene güzel futbol oynadı tamam da ne denli eksik olduğumuz Avrupa ve derbi maçlarında kendini belli etti ayrıca bir de bilhassa FB’nin kötü gidişiyle hedefe ulaştık.
Neydi geçen sene gördüğümüz eksikle. Kalecimiz çok yetersizdi, bırak yetersizliği kendine olan güvensizliği ve telaşı yüzünden okunuyor ve bu takıma yansıyordu.
Orta geri göbek de çok ama çok açık veriyordu, gelen her yan top yüreğimizi ağzımıza getirmiyor muydu? Ne pis goller yediğimizi unutmuyorum.
Orta sahamız ve forvetimiz ise çok iyiydi ve onlar bizi şampiyon yapmıştı ATİBA – SOSA – GOMEZ ÜÇLÜSÜ, biraz da Oğuzhan, yanlış mıyım? Bunların dışında süper oynayan kaç futbolcumuz oldu?
Bu sene ne yaptık? Sol bekimiz iki taneydi İsmail ve Tosiç gittik ezeli rakibimizden feci sorunlu hatta sakat Caner’i aldık. Sağ bekimiz fena değildi gittik yine FB’den sakat ve çok yaşlı Gökhan’ı aldık, zamanında da böyle bir hata ile 3-4 FB’li almıştık ne oldu, ne oldu? Koca bir hiç.
Esas sorun geri orta ikilideydi, hadi Marcello fena değil, ama yanına direkt oynayacak biri şart değil miydi? Şarttı ama maalesef alamadık, Rudolfo’muz fena değildi o da nedendir bilemiyoruz ortalarda yok. Bunlara mukabil birde SOSA ile Gomez gitmez mi? Al başına derdi o muhteşem üçlüden bir Atiba kaldı. O da zavallım yıllardır koşa koşa yoruldu ve bu sene eski Atiba değil, al başına derdi.
Özetle takımın şirazesi bozuldu, Şenol haklıydı ama söyleyiş şekli hoş değildi, orada da yani başkan ile hoca arasında soğuk rüzgarlar esti, Allah sonunu hayır etsin!
GS’da bir kalecini neler yapabileceğini gördük, oyunun kaderini değiştirdi helal olsun. Bize de işte böyle bir kaleci şart yoksa ligde ve Avrupa’da başımız çok ağrıyacak, nitekim de ağrımaya başlamadı mı?..
Bu sene lig zor geçecek B.Şehir, Osmanlı, Gençlerbirliği, Konyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş’ımızı bu yıl bayağı zorlayacak hatta Bursaspor’un yaptığı gibi bu yıl da biri şampiyonda olursa kimse şaşırmasın.
Netice olarak bu yıl Beşiktaş’ımızı geçen yıla göre biraz daha verimsiz buluyorum, ara transfer için bence şimdiden geri dörtlüye ve orta sahaya bir beyin bulma çalışmalarına başlamalıyız. Ah ah bize gelen, Avrupa’ya kampa dahi götürüp, sonra adamı apar topar geri yollayıp, gururunu paramparça ettiğimiz, B.Şehir’li Yalçın’ı gel de arama. Tam bize göre aslan gibi bir futbolcuydu. Kaçan balık büyük olur boşuna dememişler.
Her şeye rağmen damarlarımızdaki asil siyah – beyaz kana ben güveniyor ve gençlerimizden hem ligde hem de Avrupa’da güzel neticeler bekliyorum. Dualarımız onlar ile.