Beşiktaş’ı bilmek!..

Bize en çok sorulan soru nedir biliyor musunuz? 17 yıldır nasıl ayaktasınız? Bir çok neden var da, birini söyleyeyim; sosyal faydamızla… Örneğin, kente, örneğin spor kulübüne, örneğin yardım derneklerine, örneğin siyasete…
İşte yılın futbolcusu da öyle bir şey… Bir çok kişi herkesin yaptığı gibi bir organizasyon zanneder ama öyle değil işte… Beşiktaşlı’ya sorun bu olayı o daha iyi anlatır size… Analitiklere bakıyorum bir haber 400 / 500 kez okunmuşsa, bu tür olaylar özellikle de yılın futbolcusu Beşiktaş’ta 5000 / 6000 bin giriş almıştır bir günde… Bu kadar net… Bunu haftayla, ayla ve de yılla çarpın bu kadar kişiye ulaşmanıza imkan var mı? Bilmem anlatabildim mi? Yani Beşiktaş’la bütünleşmek diyoruz ya… İşte Beşiktaşlı duruşu diyoruz ya!.. 10 yıldır yılın futbolcusu kupasını yapıyoruz değişmedi istatistikler… Beşiktaşlı iseniz, Beşiktaş’la yakından uzaktan bir ilginiz varsa bunu yapacaksınız. Çünkü Beşiktaşlı bunu istiyor. Çarşı’nın bir sloganı var çok severim “Akıllı ol!..” Biz Beşiktaşlıyız, biz akıllıyız!..
***
…Ve bu sayımızda Oğuzhan’ı kapak yaptık. Geleneksel oldu, 10 yıldır sürüyor. Yılda bir kez bu konuyu biliyorsunuz kapak yapıyoruz. Çünkü Beşiktaşlıların yakından izlediği ve bize binlerce mesaj attığı bir konu bu… Oğuzhan’a kupamızı verdik. Tüm ulusal basında haber yapıldı, yüzbinler takip etti. Böylelikle Beşiktaş’a ister sportif deyin, ister kültürel, ister sosyal bir fayda sağlamanın mutluluğunu geride bıraktık. Maçların başlaması ile birlikte yine 1 yıl sürecek yeni bir serüvene yelken açtık.
Oğuzhan’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Yetenekli ve akıllı bir genç… Kupayı alırken, “Bu ödülü tüm takım arkadaşlarım adına alıyorum” cümlesi gerçekten çok güzeldi. Samimiyeti ve saygısı da genç yaşta olgunlaşmasına işaret gibi geldi bana. Ayrıca bir teşekkür de sosyal medyada paylaştığı bizle ilgili güzel düşüncesine… Bu tweeti de adeta patlama yaptı Beşiktaş taraftarı arasında…
Kapak Oğuzhan; bakın görün 10.000 baskı bu sefer 2/3 günde bitecek. Hele maç gününe rastlarsa bu zaman 1 güne iner…
Nasıl anlattıklarım hikaye değil değil mi?..
ZORLARIN ADAMI YUSUF BAŞKAN
Söz spordan açıldı madem bir kısa not da Yusuf Başkan’a… Onun MHK’de başarılı olmasını istiyorum. Eski Beşiktaş Belediye Başkanımızdı. Daha ötesi benim de hakemlik ve siyaset döneminden bu yana birçok şeyi paylaşmış olduğum çok iyi dostumdur. Görevde olsun olmasın her zaman konuştuğum ve konuşabildiğimiz bir dostluğumuzun olması bile onun yanında olduğumuzun göstergesidir.
***
Tuttuğum bir laftır: “Dünyanın nüfusu arttıkça insanlık azalıyor”
Onun için diyorum ki; önemli olan iyi işler yapmak, iyi insan olmak!..
Gerisi inanın önemli değil…
Mutlu olun, sağlıcakla kalın!..