Sonumuz hayırlı olsun!..

Sürekli yazıyorum “Bu ülke hepimizin… Sahip çıkalım, ayrımcılık yapmayalım. Rant uğruna, siyaset uğruna birbirimize düşmeyelim” diye…
Ülke bölünür parçalanırsa gidecek yerimiz yok, bir çok nesli kaçırdık, bari çocuklarımız torunlarımız rahat etsin istedik. Ama olmadı!..
Belki bir darbe girişimini atlattık ama bu korkunç olayın yaraları uzun süre sarılamayacaktır. On yıllardır devlet içinde çöreklenmiş bir yapı kolay kolay temizlenmez.
Cumhurbaşkanı “Metastaz yapmış” diyor. “Akciğere diğer organlarına sıçramış virüs, mikrop” diyor.
Yani durumda, sonuçta berbat!..
Öyleyse; erken teşhis yapılsaydı belki hasta kurtulurdu ama, durum böyle ise, ki böyle… Çok zor… Hasta öldü demiyorum. Allah’tan ümit kesilmez ama çok zor çok!..
İşin adı konuldu: FETÖ terör örgütü… Ordu içinde derin bir yapılanma, tüm siyasi partilerin yıllardır bilerek veya bilmeyerek geçit verdiği bir oluşum. Devlet içinde devlet düşmanları… Terörist diyorlar, teröristten öte… Çocukların, körpe beyinlerini yıkayan kahpe bir cemaat. Abi, abla, imam türü bir rezil yapılanma!..
Tek adam hegomanyası, demokrasi, insan hakları, fikir hürriyetinin olmadığı pespaye bir sistem.
Atatürk’ün ordusu TSK’yı da mahvettiler, ülkeyi de…
Dış güçlerin ise ayrıca ele alınması gerekiyor… ABD, Rusya, Ortadoğu ve Avrupa tek tek incelenmeli… Hepsinin planı ayrı…
15 Temmuz akşamı bir kabus, bir korkunç film gibiydi!.. Bombalayan uçaklar, sivil halkı tarayan kendine asker diyen teröristler, T.B.M.Meclisi’ni ortadan kaldırmak isteyen bir yapı ülkesini seven insanlardan kurulu olabilir mi? Bizim tankımız, topumuz, bizim uçağımız bizi bombalıyor. Gariban genç çocuklar vatan görevini yapmaya gitmiş, kandırılarak, halkla karşı karşıya bırakılıyor. Bunlar mı memleketi yönetecek kadrolar. Cahil, ahmak ve serseri takımı…
Bu terör örgütü aynı zamanda takiyeci… Her kılığa giren, her kesimin adamı olan tipler. Yıllardır gazetecilik yapıyorum. Sade bir kısım medya gurubunda değil, merkez medyada bile üst düzeyde bulunuyorlardı. Kimin ne olduğu belli değildi. Anlayacağınız tek ordu içinde değil, medyada, yerel yönetimler de bakanlıklarda, iş dünyasında ve hatta spor camiasında, en başta da siyasette etkin durumdaydılar, halen de etkindirler. OHAL ilan edildi, şimdi hükümet gözaltılara başladı. Gazeteci olarak edindiğimiz bilgiler oldukça ilginç ve şaşırtıcı hele ortada dolaşan isimler çok ilginç… Geriye dönük bilgi, belge, haber ve videolar inceleniyor, bu durumun 3 ayla sınırlı kalmayıp, 6 aya kadar uzayacağı bilgisini ediniyoruz. 1970’li yıllardan bu yana durum budur. 80/90’larda palazlanmış, 2000 yıllırda da azıtmışlardır. İstedikleri olmayınca, devleti ele geçirmeye kalkışmışlar, başarısız olunca da deşifre olmamak için kendilerini Atatürkçü, Ulusalcı, Kemalist, Ülkücü gibi çeşit çeşit kisveler altında saklamaya çalışmaktadırlar. Hatta bu durum şu anda bile devam etmektedir… Bazıları hala sessiz kalmakta, bazıları ise ön alma çabası içindeler!..
Peki ne yapacağız? Uyanık olacağız!..
Sapla samanı ayıracağız. Tamamı temizlenir, kökten ortadan kaldırabilirler mi? Umarım yapılır. Ama başta da dediğim gibi, bence çok zor?.. Neden? Çünkü sistemi bozduk. Hiyerarşi ve ehliyeti elden bıraktık. Yılları kaybettik, pırıl pırıl bir nesli yok ettik!..
Ama madem bu korkunç filmi izledik, bir ders çıkartalım ve artık önümüze bakalım ne olur?..
Artık birlik ve beraberlik zamanıdır. Darbeye hayır demek boynumuzun borcu, insanlık görevimizdir. Tüm siyasi partiler de birlik olsun, meydanlara birlikte çıksınlar, parti bayraklarını kaldıralım, Türk Bayrağı etrafında birleşelim. Dosta düşmana gücümüzü gösterelim. Bunu yaparsak başarırız, yok yine sen ben kavgasına düşersek, halimiz nicedir!..
BEŞİKTAŞ’TA SON DURUM
Darbe girişiminin ilk dakikalarından bu yana biz de izinleri kaldırdık ve gazeteci arkadaşlarımız 7/24 çalışıyor. Mesleğimiz gereği Gazete Beşiktaş ve internet haber portalımızdan vatandaşları bilgilendiriyoruz.
Belediye önündeki birlik açıklamasından sonra biz de üzerimize düşeni yapmak adına tüm partilerin ilçe başkanlarını bir araya getirdik ve Radyo Beşiktaş’ta canlı yayınla halka mesajlarını ulaştırdık. Yine belediye ve başkan tarafından yayınlanan mesajları anında vatandaşlara duyurduk. Yayınlarımıza OHAL boyunca da devam edeceğiz.