Konuşmadığımız konu; ya darbe başarılı olsaydı

Fethullahçı dinci faşist çetenin darbe girişiminden bu yana bir hafta geçti. Birbiriyle çelişen, her biri kafamızı daha da karıştıran yığınla detay bilgi aldık.
Ama hiçbiri bu alçak darbe girişimin mantığını ve sonucunu tahmin etme şansı vermiyor bize.
Aslında darbe girişimi gecesinden bu yana konuşmadığımız bir konu var.
Hep darbenin bastırılması, buna halkın direnişinin payı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ölümden kıl payı kurtulması, darbeye katılanların kimliğini, ateş açmaları, linçleri konuştuk ama şu soruyu pek sormadığımız gibi cevabını da düşünmedik.
Darbe başarısız oldu.
200’ün üzerinde şehit verdik.
Peki, ya darbe başarılı olsaydı.
Halkın direnişi olmasaydı, Cumhurbaşkanı kurtulamasaydı, darbeciler başarıya ulaşsaydı bugün nasıl bir Türkiye’de yaşıyorduk?
Bu soruyu aklı başında olarak düşündüğüm birçok kişiye yönelttim.
Hepsi de çok şaşırdı. En çok “Düşünmedim ama çok kötü olacağını kesinlikle söyleyebilirim” cevabını aldım.
Darbeye kalkışan Fethullahçı dinci faşist bir çete.
Tam 40 yıldır tuğla tuğla örerek devletin, iş dünyasının, eğitimin, medyanın içine sinsice sızmışlar.
Öncelikli amaçları, ki zaten bunu hiç saklamadılar bugüne kadar, Türkiye’de din temelli bir devlet yapılanması kurmak.
Eğer darbe es kaza başarılı olsaydı Türkiye tıpkı İran gibi dinci bir diktatörlüğünün yönetimine girecekti.
Türk Silahlı Kuvvetleri de büyük oranda din devletinin muhafızı rolünü oynayacaktı.
Tabii en kısa zamanda dağıtılıp İslam devrimi niteliklerine uygun olarak yeniden yapılandırılacaktı.
Sistem belki parlamenter sistem gibi görünecekti ama öncelikle laik muhalefet hiç olmayacak, Atatürk ve devrimleri tamamen ortadan kaldırılacak, Cumhuriyet lağvedilecekti.
Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve şunu düşünsün; günlerdir meydanları dolduran, demokrasi adına tankların önüne çıktıkları söylenen ama söylemlerinde ne demokrasi ne özgürlük şarkıları olmayan, Mehter müziği eşliğinde Allahuekber nidalarıyla yeri göğü inletenlerin kaçı bu durumdan şikâyetçi olacaktı?
Yıllardır Atatürk ilke ve devrimlerini yok saymak için yarışan, laikliği, kendi inanç özgürlükleri olduğunu görmeyip dinsizlik olarak niteleyen, Cumhuriyet dönemini kötülemek için olmadık senaryolardan medet umanların, başarılı olması halinde Fethullahçı dinci faşist çetenin kuracağı yeni düzene karşı çıkabileceklerini düşünebilir miyiz?
Şunu unutmayalım; Erdoğan’ın çağrı yaptığı kitleler, bana göre farkında olmadan dinci bir darbenin önünü kesmiş görünebilirler.
Ancak darbenin önlenmesindeki asıl büyük payın ordu içindeki demokrat, cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik subaylar, astsubaylar olduğunu görmezden gelemeyiz.
Eğer bu sağduyulu ve vatansever ordu mensuplarının direnişi olmasaydı, Fethullahçı dinci faşist çete gözünü daha da karartıp binlerce insanı öldürerek hakimiyeti sağlamaya çalışacaktı.
Arkalarından hiçbir destek gelmeyince, birkaç meczup, adeta haplanmış subayın vahşi tutumları dışında Fethullahçı hainlerin teslim olmaktan başka çaresi kalmadı.