Korkaklar Ordu’su!..

Facebook’ta durum çok ciddi diye yazılar var. Hesaplarından paylaşılanlar için tedbir alıyor insanlar çılgınca… Herkesi bir korku sarmış ne olur ne olmaz bu karışık ortamda birşey olmasın diye yazıyor da yazıyor. Zaten olay doğru değil komik. Ama bu durum bize çok şey anlatıyor. Kaos ortamında ne duruma geleceğiz test ettik.
Sade vatandaşı anladıkta görevi halkı aydınlatmak ve bu nedenle tarafsız bir şekilde olayları tüm çıplaklığıyla yansıtmak olan gazeteciler bile bu saçmalığı niye ve neden paylaşıyor anlamış değilim. Yapılan yorum veya haberlerden çekinen gazeteci zaten gazeteci değildir. Arkadaşlarımızın çoğu sizde yazın ne olur ne olmaz diyor… Bazı meslektaşlarımız ise tam taraf olmuş militan gibi… Memleket sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Tek vücut devletin yanında darbeci ve cuntacıların karşısında olmalıyız. Sade vatandaş olarak kendimize vazife çıkaramayız. Ülkemiz Ateş çemberi içinde, yıllardır terörle uğraşıyoruz. PKK yanında son günlerde DAEŞ, IŞID ve yıllardır ismini duyduğumuz devlet içinde yuvalanan Fetullahcılar… Ve tabii dış güçler… Ülkemizin bu kıskaçtan kurtulması için güç birliği yapması lazım. Bunu da sade vatandaşı tedirgin etmeden gerçekleştirmesi gerekir.
Biz, ülkemizin adına bu rezil darbe girişimi nedeniyle 7/24 çalıştık, sayısız haber paylaştık. Tüm gelişmeleri ve fotoğrafları verdik. Yüzbinlerle kişi arasında tebrik edenler oldukça fazla ama sövende çıktı tek tük… Hatta tehdit eden kendini bilmez bile vardı. Bu bizim mesleğimiz. Darbeye hayır dedik. Cuntacıları en ağır şekilde cezalandırın kullanılan gariban erleri ise bu işten ayırın dedik. Vahşetin cezalandırılmasını istedik. Gelişmeler yoğun ilk sıcaklıktan sonra sapla saman ayrılmaya başlandı. Ama bu durumun düzelmesi çok uzun sürecektir. Bize gelince, her zaman demokrasinin yanında olduk. Tüm meslektaşlarımızında aynı görüşte olması gerektiğine inanıyoruz. Yani; bizim duruşumuz belli, hesabımızı çalsalar ne olur? Bizi bilen biliyor. Yıllardır defalarca hacklendik,
Engellendik!..
Haberler bizim namusumuz!.. Doğruların üzerine gittik, gelişmeler üzerine haberleri yeniledik, hatta düzelttik. Her zaman haberlerimizin arkasında durduk. İnkar etmedik!.. Özetlersek; Arkadaşlar bu kadar mı korkak olduk. Herşeyden çekinir hale geldik. Bırakalım o zaman bu mesleği… Veya Hakkıyla yapalım.
Yıllardır yazıyoruz. Bu ülke hepimizin. Sahip çıkmakta boynunuzun borcu… Onun için devletimizin yanında olmak her vatandaşın boynunun borcudur. Özgürce fikirlerimizi paylaşalım ama siyaset yapmanın yeri ve zamanı değil. Özetle; Korkunç bir olay yaşadık, toparlanmak kolay değil, tedbiri elden bırakmayalım. Herkes üzerine düşeni yapsın ama dediğim gibi hakkıyla…