Dev organizasyon rekor katılım

Bu yazımda bize bizden bahsetmek istiyorum. Yani Beşiktaş’tan… 10 yıldır Beşiktaş’ın en önemli spor ve medya organizasyonunu düzenliyoruz. “Yılın Futbolcusu” yarışması Beşiktaş’a özgü Beşiktaş’ın en anlamlı ve en çok ses getiren organizasyonudur.
Öncelikle şunu söylemeliyim; takımı ve semti ile aynı ismi taşıyan Beşiktaş’ta sürdürülmesi gereken, bu denli prestijli ve yoğun katılımlı marka değeri böylesine saygın bir organizasyon daha yoktur.
Bu durumu ancak Beşiktaş’a hizmet eden ve Beşiktaş’a hizmet etmek isteyenler kavrayabilir.
ORTAK ÇALIŞMA
Nasıl benim de yıllardır çalıştığım Milliyet Gazetesi’nin geleneksel “Yılın Sporcusu” seçimleri varsa Beşiktaş Medya Grubun da sadece Beşiktaş’a yönelik “Yılın Futbolcusu” kupası ve yarışması vardır. Bu 1 yıl süren ve büyük emek isteyen bu organizasyon sadece kentte değil, ülke çapında ve yurt dışında da ulusal basında taraftarlar arasında ses getirmektedir.
Milliyet bu yıl organizasyonu Gillette ile birlikte yapıyor. Ana sponsor Gillette… Organizasyonun ismi de, “Gillette Milliyet Yılın Sporcusu”.
Bildiğiniz gibi biz de bir çok ünlü marka ile benzeri çalışmalar yürüttük ancak “Yılın Futbolcusu” yarışmasında her zaman kendi adımızla ön plana çıktık. Bu sezondan itibaren ise Beşiktaş’a yakışır, Beşiktaş’la özdeşleşen büyük bir veya birkaç kuruluş ile birlikte bu dev çalışmayı yapma kararı aldık. Bu nedenle görüşmelerimiz devam ediyor. Sponsorumuza; isim, yayın ve organizasyon hakkını vereceğiz. Ancak tüm çalışmaları yine biz yapacağız. Ortak çalışmayla daha geniş kitlelere sesleneceğimize inanıyoruz.
1 YIL SÜREN YOĞUN EMEK
Beşiktaş Medya Grup tarafından her sezon düzenlenen ve büyük ilgi gören “Yılın Futbolcusu” yarışması bildiğiniz gibi tamamen Beşiktaşlı futbolculara katkı amacıyla sürdürülmektedir. Her hafta maçlardan sonra 10 kişilik bir ekiple gazetecilerin görüşleri alınmakta ve bu durum 34 hafta boyunca devam etmektedir. Hatta ligin bitiminden aylar sonrasına sarkan bir yıllık oylama olmaktadır.
ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK
Bu durum bu sezon aynen böyle olmuştur. Beşiktaş’ı takip eden ve camiayı iyi bilen gazetecilerin neredeyse tümü oylamaya katılmışlar ve Beşiktaş Medya Grup’a bu konuda destek vermişlerdir. Hal böyle olunca, bize de daha çok oy gelmiştir, gelmektedir. Böylelikle bu sezon tasnif daha da uzamıştır. Hürriyet, Sabah, Milliyet, Vatan, Star, Habertürk, Akşam, Cumhuriyet, Fanatik, Fotomaç gibi ulusal basında yazan, Star, Kanal D, CNN Türk, NTV, Tivibu, Lig Tv, Habertürk gibi görsel medyada görev yapan gazetecilerden rekor bir katılım oluşmuş, bu gelişmeyle sağlıklı bir sonuç elde edeceğimizi düşünerek açıklamayı Temmuz ayına bırakmak zorunda kaldık. Beşiktaş camiasının merakla beklediği “Yılın Futbolcusu” kupasını da Ağustos ayında ligler başlar başlamaz verme, basın tanıtımını da aynı tarihlerde yapma kararı aldık.
TANITIM TEMMUZ-AĞUSTOS’TA
Bilindiği gibi bu yarışmayı önceki yıllarda, Tayfur, Sergen, Bobo, Delgado, Tello, Necip, Quaresma ve Fernandes kazanmış, kupalarını törenle almışlardı. Ulusal medyada bunu geniş biçimde gazete ve tv’lerde yayınlamıştı.
KIYMETLİ ŞAMPİYONLUK
Zor şartlarda başarılı olmak çok önemlidir. Hatta bin kere daha kıymetlidir. Başkan Fikret Orman ve yönetimi, başta Teknik Direktör Şenol Güneş olmak üzere tüm futbolcuları ve emeği geçen herkesi bunu başardıkları için tebrik ettim, yine ediyorum. Hem muhteşem bir stadı Beşiktaş camiasına kazandırmışlar, hem de zor koşullar altında şampiyon olmuşlardır. Bu hiç de kolay bir durum değildir. Eğer kısa sürede borç yükünü hafifletir, önümüzdeki yıllarda da bu başarılarını devam ettirirlerse gönüllerde taht kurarlar, Beşiktaşlılar da gururlanırlar.