Amerika ve Avrupa’yı ikiyüzlülükle suçlayacağınıza İncirlik’i kapatın!

Dünya Suriye’deki IŞİD terörüne ve vahşetine karşı artık daha kararlı biçimde mücadele ediyor.
Amerikan güçleri hemen sınırımızın dibindeki Rakka’ya karadan ve havadan operasyon yapıyor.
Amerikan güçlerine Avrupalı müttefikleri de destek oluyor.
Ancak Amerika’nın Rakka’daki en önemli müttefiki PKK’nın uzantısı olduğu bilinen PYD güçleri.
PYD’liler Amerikan askerleriyle Rakka’da omuz omuza çarpışıyor.
Bölgeden IŞİD’li teröristlerin temizlenmesi an meselesi haline geldi.
Amerika’nın Rakka’da PYD güçlerini “kara harekâtındaki destek” olarak kullanması doğal olarak iktidarı rahatsız etti.
Çünkü AKP iktidarı PYD’yi terörist olarak kabul ediyor ve Amerika’nın PYD ile birlikte hareket etmesini şiddetle eleştiriyor.
Amerika ise Türkiye’nin “Terörist olan PYD’yi mi yoksa bizi mi tercih ediyorsun?” sorusuna ilk günden bu yana “PYD” cevabını veriyor.
Erdoğan’ın “Binali Yıldırım adına kurdurduğu” hükümet ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısını yaptı. Genelkurmay Başkanı ve diğer kuvvet komutanlarının da imzaladığı sonuç bildirisinde PYD ile yakın ilişki kuran Amerika ve Avrupa ikiyüzlülükle suçlandı, bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.
Ardından Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu “çok sert” bir açıklama yaptı.
Çavuşoğlu şunu söyledi; “Telefonda Sayın Obama, Sayın Kerry, bize YPG’nin, PYD’nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyecekler. Sonra Ankara’daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş efendim, kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. O zaman onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar. Biz bu terör örgütleriyle YPG’yi aynı görmüyoruz diyenlere cevabımız, ‘Bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür’ olur.”
Bu tavır ve sözler doğru mu?
Elbette doğru. Kim olursa olsun Türkiye’nin gururuyla oynayamayacağı gibi ulusal güvenliğini de tehlikeye atamaz.
Ancak saray ve hükümet arkasına askeri de alıp “çok sert kınama mesajları” yayınlamanın ötesinde de bir yaptırım uygulamalı.
Amerikan askeri Rakka’da PYD’li teröristlerle birlikte savaşıyor ve hatta Amerikan askerleri kollarına PYD arması da asıyor ama asıl lojistik desteklerini Türkiye’deki üslerden alıyor.
Amerikan askerinin Rakka’daki güvenliği başta İncirlik olmak üzere Erhaç ve bölgedeki diğer havaalanlarından kalkan Amerikan uçakları tarafından sağlanıyor.
Hükümet kendi halkına “bidon kafalı” muamelesi yaparak Amerika ve Avrupa’yı güya sert açıklamalarla kınamak yerine örneğin İncirlik üssünü kapatarak tavrını göstermeli.
Suriye’deki PYD teröristlerini koruyan Amerikan uçaklarının Türkiye’den kalkmasına izin verip sonra “Bu işbirliği kabul edilemez” demeniz sadece dünyayı kendine güldürür o kadar.