EĞİTİM: 1.6 milyon aday için LYS’de son gün

YGS’de 180 puan barajını aşarak LYS’lere katılma hakkı kazanan 1.6 milyon aday için bugün başvurularda son gün. Puanınızın hesaplanması için en az 2 sınava başvurmalısınız

ÖNCE BAŞVURU SONRA ÜCRET

LYS için başvurular geçtiğimiz 1 Nisan’da başladı ve yarın sona erecek. Adayların başvuru için biri ÖSYM Başvuru Merkezi, diğeri de internet aracılığıyla bireysel başvuru olmak üzere 2 seçeneği var. Başvuru merkezini seçen adaylar için süre bu akşam mesai saatinde dolacak. 3 TL hizmet bedeli ödeyerek başvuru merkezinden işleminizi yapabilirsiniz. Başvuru merkezine şahsen gitmeniz gerekiyor ve yanınızda mutlaka TC kimlik numarası ile fotoğrafınızın olduğu nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaport ve doldurulmuş Aday Başvuru Formu olmalı. Burada unutmamanız gereken nokta onay kodunu işleminizi yapan görevliye vermek. Aksi halde sınav ücretini yatıramazsınız, dolayısıyla da sınavlara giremezsiniz.

Eğer başvurunuzu internet aracılığıyla yapmak isterseniz de süreniz bu gece 23.59’da son bulacak. Bu işlemde de “Başvuru işlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” uyarısını görmeniz ve başvurunuzun çıktısını almanız gerekiyor.
Başvuru işleminizi yaptıktan sonra ise katılacağınız sınavların ücretlerini yatırmalısınız. LYS’lerin tek oturumu 35 TL, ama en az 2 oturuma gireceğiniz için 70 TL ödeyeceksiniz. Tüm sınavlara girmek isterseniz ödeyeceğiniz miktar 175 TL. LYS’ler için başvurular bugün son bulurken, ücret ödemek için son gün yarın.