TÜRKİYE: İstanbul’da derbi ve zirve alarmı: Trafiğe dikkat

Bugün İstanbul’da güvenlik ve trafik alarmı var. Bir yanda İslam Konferansı Teşkilatı’nın Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde yarın başlayacak zirvesinin hareketliliğini yaşayan kent, öbür yanda ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ev sahipliği yapacak. Böyle olunca da pek çok yol trafiğe kapatıldı, olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bu da İstanbullular için trafik kabusu demek.

İslam Konferansı Teşkilatı’nın İslam Zirvesi devlet ve hükümet başkanları, bakanlar ve yardımcılarının katılımıyla yarın İstanbul’da başlıyor. Ancak hareketlilik bugünden başladı. Zirveye katılacak liderler İstanbul’a gelmeye başladı. Atatürk Havalimanı’nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Liderlerin ve beraberlerindeki heyetlerin kullanacağı araçlar, bomba köpeklerince aranarak aprona alındı.

Zirvenin yapılacağı Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nin çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri var. Beşiktaş-Taksim-Maçka üçgeninde kongre merkezine çıkan yollar trafiğe kapatıldı, Maçka Parkı da güvenlik nedeniyle kapatıldı. Her köşe başında polisler bulunuyor.

İstanbul’u alarma geçiren bir diğer etkinlik de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi. Süper Lig’in 26. Haftasında oynanması gereken ancak Taksim saldırısının ardından gelen bir istihbarat üzerine ertelenen derbi bugün Türk Telekom Arena’da oynanacak. Derbi öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Saat 19:30’da başlayacak karşılaşma nedeniyle Seyrantepe-Sanayi Metrosu saat 14.30 ile 21.00 arasında çalışmayacak. Taraftarlar Sanayi Mahallesi’ne kadar metro ile gelerek buradan otobüslerle Seyrantepe Metro İstasyonu’na ulaşabilecek. Metro istasyonu ile stat arasındaki yaya geçiş tüneli ise açık olacak.

Stat kapıları saat 16.00’da açılacak. Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışları maçın başlama saatinden 4 saat önce araç trafiğine kapatılacak.

TEM Kuzey Yan Yoldan Ankara yönüne ve bölgede bulunan kat otoparkına dönüşler de maçın başlamasından 4 saat önce araç trafiğine kapatılacak.

Stada inen yan yol da, maç başlamadan 2 saat öncesi ile maç bitiminden 1 saat sonrasına kadar trafiğe kapalı olacak.

Derbi ve zirve nedeniyle trafik korkusu İstanbullularda o kadar yoğun ki, Maslak’taki bazı işyerlerinin çalışanlarına mail göndererek, bugün çıkış saatini saat 14.30’a çektiklerini duyurdu.