Türkiye içerden dışardan darbeler alıyor

Türkiye Ortadoğu’da meydana gelen olaylar sonrası patlayan bombalarla terör sorunu yaşarken siyasetteki dalgalanmalar ise olaylara endeksli olarak sürüyor. Türkiye içirden ve dışardan aldığı darbelerle büyük sıkıntı yaşıyar. “Güvensiz” ülke haline gelen Türkiye’de ekonomi sıkıntı çekerken en büyük sıkıntı turizm oldu. Milyonluk turizm yatırımları birer birer el değiştiriyor, basilar kepenk kapatıyor. Siyasilerin bu durumdan pay çıkarma yerine ülkenin geleceğini düşünme zamanları çıktan geldi.
MHP’de Meral Akşener’in başkanlığa aday olarak genel merkezi olağanüstü genel kurula zorlaması ve dik duruşu bazı kişileri korkuttu. Tabiri caizse MHP başkanı olduğu zaman yüzer gezer olar dahil, AK Parti’den CHP’den ve MHP’nin küskünlerinden oy alarak partisinin oylarını en az yüzde 30 oranında yükseltmesi beklenen Akşener fincancı katırlarını ürküttü.
MHP AKŞENER İLE GÜÇLENEBİLİR
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Sivas toplantısında kendi parti genel merkezinin ve yandaş medyanın yan yana gelerek kendilerine saldırdıklarını iddia etti.
Kendilerini “yüksek yerlerden korkutmaya çalıştıklarını” öne süren Akşener, “Korkutamazsınız, yıldıramazsınız, geriye döndüremezsiniz. Tek başımıza olsakta buradan böyle yürüyeceğiz biz. Ama Adalet Bakanlığı’mızın mahkememize çok ilgi gösterdiği duyumlarını alıyoruz. Muhteremlerin ilgi gösterdiği duyumlarını alıyoruz. Ama o tanzim edilmiş muhalefet değiliz biz, vesayet altına alınmış muhalefet değiliz biz. Ot yoldurmazsam namerdim. Hadi bakalım” diyerek tavrını sergiledi.
RIZA SARRAF’IN ABD’DE ESRARENGİZ YAKALANIŞI
Bu arada Türkiye’de serbest kalan Amerika’yı dolandırdığı iddiasıyla Miami’de tutuklanan Ebru Gündeş’in kocası Rıza Sarraf olayı da esrar perdesini koruyor. Amerikalı savcının hazırladığı iddianameye ilişkin ve Türk parlamentosuna kadar uzanan haberler ortalıkta uçuşup duruyor.
OSMANLI TİMLERİNE KİM DUR DİYECEK?..
Bu arada Osmanlı Timleri tarafından Düzce CHP İl Başkanı’na çirkin bir saldırı oldu. Ayrıca CHP’li Başkanı dövüp, videoya çektiler. Saldırı sonrası Düzce’ye giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Bu bir adli olay değil, siyasi saldırıdır” diye konuştu.
Osmanlı timleri denilen gruba kimse sataşmıyor. Gazete basıyorlar, siyasetçi dövüyorlar. Anlaşıyan fikirlerini zikirlerini benimsemeyenlere zorla Kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bunun adı ne olarsa olsun Türk siyaseti kirleniyor ve uçuruma gidiyor.
DÜNYANIN EN GÜVENSİZ ÜLKESI OLDUK
Öte yandan dünya medyası Türkiye hakkında yazdığı yazılarla ‘tehlikeli ülke” olduğumuzu pompalıyor. Turizmciler bir yandan kaybolan güven ortamına rağmen Türkiye’ye turist getirmeye çalışıyorlar. Öte yandan birileri yanlış olaylarla Türkiye’nin kuyusunu kazıyorlar.
PAZAR GÜNLERİ CUMHURİYET’İN TURİZM SAYFASINI OKUYUN
Cumhuriyet Gazetesi’nde her pazar yayınlanan “Turizm” sayfasını hazırlıyorum. Değerli turizmci Delicias Turizm’in Genel Müdürü İskender Çayla ile yaptığım röportajda “Türkiye Ortadoğu bataklığından çıkmalı” diyerek haklı bir görüş sundu.
Aslında geriye dönüp bakalım. “Arap Baharı” Türkiye için fırsat denildi. Ama Arap Baharı’nda en büyük kazığı Türkiye yedi. Ülkemiz dışardan içirden saldırılara karşı direnir hale geldi. Bizlere inşallah bu günler biter demekten başka bir şey kalmıyor.