Beşiktaşlı akıllı olur!..

Bu yazımda siyasete değinmeyeceğim, biliyorum zaten herkese artık gına geldi!.. Sadece terör neticesi hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.
Beşiktaş’ta bu konuda güzel bir adım atıldı, evler, işyerleri, cadde ve sokaklar bayraklarla donatıldı. Biz de Beşiktaş Medya Grup olarak “Teröre inat” bayrağımızı hiç indirmeden dalgalandırıyoruz.
TARAFSIZ OLMAK!..
35 yıllık gazetecilik hayatımda ulusal gazeteler dahil binlerce köşe yazısı yazmışımdır. Siyasi, ekonomik, ulusal, yerel farketmez yazılarımda hep tarafsız olmaya da önem vermişimdir. Ama spor yazıları bir başka… Serde Beşiktaşlılık olunca Dünya Spor Yazarları Üyesi olmama rağmen ne zaman spor yazsam Beşiktaş’ı sanki biraz kolluyor hissine kapılırım, tarafsızlığımı kaybeder gibi olurum. Hiç bir şey için hiç kimseden özür dilemeyen ben, spor yazıları ve Beşiktaş ile ilgili taraflı görüyorsanız eğer yazılarımı, yazdıklarım için özür diliyorum herkesten!.. Beşiktaş için yazdığımı unutmayın okurken beni!..
HEDEF 5.000.000 BASKI
Nisan ayı ile birlikte çifte heyecan çifte mutluluk yaşıyoruz. Öncelikle Beşiktaş Gazetesi olarak 17. yılımıza girdik. Bu mutluluğu dostlarımızla tüm Beşiktaşlılarla paylaşmak isterim. Dile kolay 17 yıl… Bir süredir internet sitemizde ve sosyal medyada da takip etmişsinizdir duyurularımızı… “17. yıl… 335. sayı… 3.350.000 baskı” diye açıklamalar yapıyoruz. Beşiktaşlıların müthiş desteğini alıyoruz. Biz de destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyor ve “Hedef 500. sayı… 5.000.000 baskı” diyoruz.
Bu konuda mütevazi olmayız, olamayız…
Biz boşuna “Rakipsiz, ilk ve tek 1 numarayız” demiyoruz!..
Hayırlısı!..
Gazetecilik oynayanlara da ayrıca selam olsun!..
STAT EN BÜYÜK MUTLULUK
İkinci mutluluğumuz ise özlemle beklenen anın gelip çatması… Beşiktaş’ın stadının bitmesi ve takımın eve dönüşü… Gerçekten önemli günler bu günler Beşiktaş için… Biz de artık basın tribünündeyiz…
Bizim varoluş amacımız Beşiktaş… Beşiktaş ilçesi ve Beşiktaş takımı… Başkaları ne düşünür bilemem!…
Bizim için; “Önce Beşiktaş”
EN PRESTİJLİ KUPA GELİYOR
Bir önemli konu daha yine aynı aya denk geldi. O da ulusal basın ile spor kamuoyunun yakından izlediği ve Beşiktaş camiasını kaynaştıran dev organizasyon “Yılın Futbolcusu Kupası”… Sezon başından bu yana yürüttüğümüz anket neticelerini Beşiktaş’ın stadının açılışı ile birlikte Nisan sayımızda bu özel günde açıklama kararı aldık. Beşiktaş Medya Grup tarafından 10 yıldır yürütülen “Yılın Futbolcusu Kupası’nın” henüz tam netleşmemiş olan sonuçlarını bu sayımızda sizinle isim isim paylaşıyoruz. Mayıs ve Haziran ayında ise daha geniş kapsamlı ve detaylandırılmış biçimde basın aracılığı ile açıklayacağız.
YILIN FUTBOLCUSU KİM?
Özet olarak; Beşiktaş’ın en prestijli kupasında geri sayım başladı. Spor yazarlarının oyları ile seçilen “Yılın Futbolcusu”na kupası ise sezon açılışı öncesi verilecek. Gazete, radyo, internet sitesi ile verdiğimiz desteğin sosyal bir yanı olan “Yılın Futbolcusu” ile de Beşiktaş’a ve Beşiktaşlı futbolculara katkı sunmak amacıyla 10 yıl önce başlattığımız “Yılın Futbolcusu Kupası” artık geleneksel bir hal aldı. Beşiktaşlıları da kaynaştıran ve merak içinde bırakan yarışmayı bu güne kadar Tayfur, Sergen, Bobo, Delgado, Tello, Necip, Querasma ve Fernandes kazanmıştı. Ulusal basının ve milyonlarca taraftarın ilgi ile izlediği bu kupayı geleneksel hale getiren ve bu işin organizasyonunda oylarıyla emeği geçen usta spor yazarlarlarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
BAŞKAN TARİHE GEÇTİ!..
Bir teşekkür de Fikret Orman’a… Geç de kalsa, zaman zaman eleştiri de alsa Başkan tarihe geçecek iş yaptı ve teşekkürü hak etti. Bunu kendisine de ilettim. Süreç içinde bazı söylemleri yerinde idi, bazıları ise tereddütle algılandı. Özetlersek; stadın yapım aşamasında gerçekten sıkıntılı bir süreç yaşadı, sabretti ve sonunda muradına erdi!.. Şimdi de son demeçlerine takılmış vaziyette… Bir çok kişi ve taraftar gruplarının bazılarının aksine Başkan’ın söylediklerine katılıyorum. Böyle güzel bir günde detaylara girmeye gerek yok, ama şunun altını çizeyim; “Az bile söylemiş”…
İnsanın kötü gününde destek vermeyeceksiniz, iyi ve güzel gününde yanında olacaksınız. Ne güzel dünya!..
Beşiktaşlı akıllı olur!..