Ülkeme; barış, özgürlük…

Ülkeme; barış, özgürlük, sizlere de sağlık ve başarı diliyorum

Yeni yılla ilgili her sene bir değerlendirme yazısı kaleme alıyorum. Bu yazı da öyle… Ne siyaset ne spor var içinde… Sadece Beşiktaş Medya Grup olarak yaptıklarımız, yapacaklarımız…
2016 yılında da aynı hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Hatta daha da artan bir güçle…
Yeni yılda Radyo Beşiktaş ve Beşiktaş Web Tv yayınlarına ağırlık vereceğiz. Duyurmak isterim. Dünyanın her yerinden Youtube üzerinden bizleri izleyebileceksiniz bundan böyle… Siyaset ve spor dünyasından ünlü konuklar, sanat ve ekonomi ile medya camiasından tanınmış söz sahibi insanlar Radyo Beşiktaş ve Beşiktaş Web Tv’nin stüdyolarında bizlerle birlikte olacak.
İnternet sitemiz ise özel bir adla yoluna devam ediyor. www.besiktas.com.tr üzerinden 7/24 yayındayız ve her konuda ulusal anlamda biçimde yayın yapıyoruz.
Yazılı basın olarak ise 16 yılı geride bırakıyoruz. Yeni yılda önemli bir değişikliğe adım attık. Üç gazete iç içe yayınlanmaya başlıyoruz bundan böyle… Gazete Beşiktaş içinde spor ağırlıklı Beşiktaş Gazetesi yer alacak. En orta biçimde ise Beşiktaş Kent Gazetesi… Kent Gazetesi’nde Beşiktaş semtindeki haberler bulunacak. Beşiktaşlıları bilgilendirecek duyurular yer alacak.
Yazarlarımıza gelince çok önemli isimler bize katkı vermeye başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun yanısıra, büyük gazetelerin genel yayın yönetmenliği ve yazı işleri mürdürlüğü ve haber müdürlüğünü yapmış ve halen yapmakta olan, köşe yazarlığına devam eden önemli gazeteciler bizlerle birlikte… Örneğin, Aydın Candabakoğlu, Can Ataklı, Özkan Altıntaş, Mehmet Faraç her sayıda katkı vermeye devam ediyor.
Bilim konusunda Ahmet Ercan, ekonomide de Burhanettin Kesici güncel konularda sizleri bilgilendiriyor.
Yeni yılla birlikte dev bir adım daha atıyoruz. Yine önemli gazetecilerden Mahmut Övür ve Cem Küçük de yazı ve yorumlarıyla katkıda bulunacaklar.
Görüldüğü üzere gazetemizde her fikre yer var. Sağ kesimden de sol kesimden de önemli bilgiler ve yorumlar ile aydınlanacaksınız. Bu da; özgürce düşüncelerin okuyucularımızla paylaşılması demektir. Zaten bir gazeteyi gazete yapan da özgür düşünce ve fikir hürriyeti değil midir? Bunu sağlamaya yönelik attığımız bu dev adım umarım Beşiktaşlıların hoşuna gider.
Spor konusunda ise, başta Futbol Federasyonu Eski Başkanı Kemal Ulusu olmak üzere; Beşiktaş’ın en önemli isimleri 2016 yılındaki sayılarımızda Gazete Beşiktaş’ta bulacaksınız.
***
2015 yılının en son Hürriyetçiler yemeğinde TSYD’nin genel merkezinde bir araya geldik. Yemeğe katılanlar sadece Hürriyetçiler değil, benim gibi, Hürriyet’te çalışan ama Milliyet, Sabah, Günaydın, Vatan veya diğer gazetelerde ile TV kanallarında da görev yapan arkadaşlarımız da vardı. Gördüğüm herkesin; “İstikrar abidesi oldunuz” veya yayınlarınızı beğeni ile takip ediyoruz” demesi ise, inanın beni çok mutlu etti. Onca meslektaşın bunu dillendirmesi ile bir kez daha inandım ki, doğru yoldayız. Ne bir siyasi partiye, ne de başka bir oluşumun içinde olmadığımızdan, oradan oraya savrulmadığımızdan, her fikre yer verebildiğimizden ve tabii gazetecilik dışında basın kurallarının bize tanıdığı haklar dışında başka bir iş yapmadığımızdan fikir işçileri arkadaşlarımla birlikte gururluyuz.
Yaklaşık; 35 yıllık meslek hayatımızda: sadece Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Dünya Spor Yazarları Üyesiyiz. O kadar!.. 2000 yılında böyle başladık, 2016’da da aynı şekilde, hatta artan bir şevkle, çalışma enerjisi içinde yolumuza devam ediyoruz. Güçlüyüz, etkiliyiz, takdir ediliyoruz; çünkü biz Beşiktaşız!..
***
Bu yazının içeriğinde siyaset yok, spor yok, sadece biz ve takipçilerimiz var dedim ama siyaset adına birkaç söz söylemek isterim. Öyle olaylar yaşadık ki Aralık ayı içinde… Dost ve düşmanları, daha doğrusu adam olanlarla adam olmayanları anlamıştır umarım artık bazı siyasetçiler… Biz biliyorduk herkesi ve her şeyi ama içişlerine karışmak istemedik kurum ve kuruluşların. Umarım bundan sonra herşey iyi olur, aynı hatalar yapılmaz.
Bir söz de spor adına; Beşiktaş lider olarak ilk yarıyı kapattı. Camia mutlu, ancak durum hiç de öyle göründüğü kadar kolay değil. En yakın rakiple puan farkı 1 ve Beşiktaş’ın ikinci yarı maçları çok zor. Derbiler ise, deplasmanda… Onun için yedek kulübesini güçlendirmeli, ara transferde nokta atışlar yapmalı, sakatlar da dönünce derin nefes alınabilir. Bir tespit de Şenol Hoca için… Şenol Hoca öğretmen kökenli, değerli bir insan. Ama sürekli ders verir nitelikte konuşmalarla zaman zaman antipatik oluyor. Biz mütevazi bir takımız. Şenol Hoca’da öyle bir insan… Daha doğrusu yarattığı algı böyle… Zaten büyüklük de tevazudan kaynaklanmıyor mu? Antipatik olmamak ve birilerinin durumuna düşmemek adına sadece küçük bir uyarı!..
Stat konusuna girmiyorum bile. Şimdilik işler iyi gidiyor ve konuşulmuyor. Umarım bu yıl biter. Hatta şampiyonluk Fikret Orman’ın işaret ettiği gibi Beşiktaş şampiyonluk turunu yeni statta atar. Başkanlar doğru konuşur, bu nedenle ben de ona inanıyorum!.. İnanmam gerek!..
***
Yeni yılın ülkemize hak, hukuk, eşit bir yaşam ile özgürlük, sizlere de önce sağlık olmak üzere başarılar getirmesini diliyorum. Tüm iyi dileklerimle…