SPOR: Cenk’e takas

Cenk Gönen’e karşı takas mı teklif edildi? Milliyet gazetesinde yer alan ve Akşam Gazetesi kaynaklı haber yazısına göre G.Saray Cenk karşılığında Beşiktaş’a Yekta’yı önerdi. Güneş, Trabzon’da iken istediği Yekta’ya onay verince taraflar anlaştı.

Transferde Beşiktaş ile G.Saray arasında çok önemli bir takas gerçekleşti. Uzun süredir ön libero arayan Beşiktaş, G.Saray’a yedek kalecisi Cenk Gönen’i verirken, Yekta Kurtuluş’u da kadrosuna kattı. Şenol Güneş’in ‘Bir kaleci gidecek’ açıklamasından sonra harekete geçen G.Saray, Cenk Gönen’i istedi. Beşiktaş 1.2 milyon euro talep ederken Aslan, Yekta Kurtuluş’u gündeme getirdi. Beşiktaş cephesi taraftar tepkisinden çekiniren, Trabzonspor’da görev yaparken Yekta’yı isteyen Güneş, tecrübeli oyuncuya onay verdi.

Kulüplerin anlaşmasının ardından G.Saray, Cenk Gönen ile görüştü. Menajer Ahmet Bulut ile temasa geçen Aslan, 4 yıllık anlaşma sağladı. Geçen sezon 900 bin rutodan 4 yıllık yeni mukavele yapan Cenk Gönen, G.Saray’a aynı paraya ‘Evet’ dedi. Ümraniyede personelle vedalaşan Cenk Gönen, G.Saray’a imza atacak. Takası duyan Beşiktaşlılar, Yekta’ya karşı. Yönetim geri adım atarsa G.Saray, 700 bin euro verecek.