TÜRKİYE: Mayınlı tuzak!

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 1 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği Başak Mahallesi’ndeki olayların ardından, bugün mahalleye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayın patladı. Patlamada araçta bulunan 4 polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde geçen cuma günü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için gittiği Başak ve Barbaros Mahallesi’nde polislere ateş açılmasıyla çıkan olaylarda, polis memuru Muhammet Onur Demir şehit olurken; Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa yaşamını yitirmişti.

Olayların ardından bu sabah saatlerinde Başak Mahallesi’ne giden polis ekibine bombalı tuzak kuruldu. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan mayın PKK’lılarca patlatıldı.

Patlamada araçta bulunan 4 polis memuru ağır yaralandı. Yaralı polis memurları kaldırıldıkları Silopi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye karşın şehit oldu.