Geçen ay!..

Yaz ayları oldum olası bizim için bir işkencedir adeta!.. Tatil yapmadan çalışan bir meslek gurubu olunca, üstüne üstlük kavurucu sıcaklar altında görev yapmak zorunda kaldığımızdan buna rahatlıkla işkence diyebiliriz. Geçen ay Ramazan’la birlikte iftar programları ve benzeri bir dizi yoğun faaliyeti takip etmek zorunda kalan arkadaşlarımız, bu ay biraz rahatlayacak derken, aniden bastıran sıcaklar insanı bırakın haber takip etmeyi, yolda yürüyemez hale getirdi. İnsan tatile gidenleri kıskanmıyor, şöyle iki, üç gün dinlenmeyi özlemiyor değil hani!..
Geçen aya nispeten bu ay daha hareketsiz geçecek diye bekliyoruz. Ama biz yine her gün yeni bir gazeteyi internet üzerinden yayınlamaya devam ettiğimizden en az 30 ile 25 adet yeni haber bulma zorunluluğunu yaşıyoruz. Bu da ekstra bir yorgunluk ve mesai demek!.. Bazılarına bizim yaptığımız iş kolay gelebilir ancak işin içinde olanlar ne demek istediğimi çok iyi anlıyorlardır.
***
Ayrıca bu aydan sonra yepyeni bir döneme giriyoruz. Bildiğiniz gibi futbol sezonu açılıyor ve Beşiktaş’ı da özel bir biçimde takip etmek zorundayız. Bu nedenle radyo programlarına hız vereceğiz. Günlük gazetenin belki spor sayfalarını daha da arttıracağız.
***
Bağımsız siyasi gazetemiz ise her zamanki gibi ayda bir olarak yayınlanacak ve basılıp Beşiktaş geneline dağıtılacak. Bir sürprizimiz daha var Ağustos ayı ile ilgili… Siyaset denilince aklıma geldi, kent ve siyaset programlarına başlıyoruz Radyo Beşiktaş’ta… Daha verimli ve daha canlı… Her hafta bir veya birkaç konukla Beşiktaş’ın geneline eğileceğiz. İnsanlara dokunacağız, mahallere yayılacağız. Bazen siyasi ve yerel bir konuk, bazen bir otorite… Bazen bir öğretim üyesi ile birlikte olacağız. Belki bir sanatçı, belki bir bilim adamını radyomuzda ağırlayacağız.
***
Olaya yerel anlamda bakarsak; geçen ayın belki en önemli konusu gazete haberleriydi Beşiktaş için. Bir çok iddia ortaya atıldı. Bunlara karşı açıklamalar gündeme geldi. Resmi internet sitelerinden yayınlandı. Bizler de günlük gazetemizde ve internet haber portalında bunlara harfiyen yer verdik. Her iki tarafında iddia ve açıklamalarını noktasına virgülüne dokunmadan kamuoyuna ulaştırdık.
***
Bir önemli konu da Suruç’ta yaşananlardı geçen ay içinde… ‘Beşiktaş’ın bunla ne ilgisi var’ diyebilirsiniz. Vardı, çünkü Beşiktaş Köyiçi’nde Kartal Heykeli önünde bir toplantı düzenlendi, konuyla ilgili ve yaşananlar kınandı, lanetlendi. Kartal Heykeli neredeyse bir anıta dönüştü!..
***
Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki protesto etkinliği, kentsel dönüşümle ilgili meclise verilen önergenin içinde Beşiktaş’ın da olması diğer dikkat çekici durumlardı… Sevilen sanatçı Sümer Tilmaç’la ilgili yapılacak olan müze de öyle… Otopark sorunu ile teknepark ise sıcağı sıcağına gündemde…
***
Manşetimiz ise “Sezon açıldı!..” Her yıl olduğu gibi sıcak havayı gören vatandaş Bebek, Kuruçeşme, Ortaköy ve Arnavutköy’de kendini serin Boğaz sularına bıraktı. Mikrop, koli basili vız geldi. Akıntı bile korkutmadı onları… Bazılarının belinde lastik içi, bazılarının mayosu pek alışık olmadığımız şekilde… Eh ne yaparsınız?.. Artık bu manzaralar Beşiktaş’ta geleneksel hale geldi!..
Beşiktaş’ta bir ayı işte böyle devirdik… Diğer gelişmeler önümüzdeki sayımızda…