TÜRKİYE: Polis aracına saldırı!

Diyarbakır’da polis aracına silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti
Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, yoldan geçen bir sivil vatandaş hayatını kaybetti, 1 sivil vatandaş da yaralandı. İlçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saat 22.45’te Çınar İlçesi’nde devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile Caran ve Turan Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) kurtarılamayarak şehit oldu, sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan’ın ise tedavisine devam edildiği belirtildi.