SİYASET: “Bir adım ötemizdeydi”

“Barış bir adım ötemizde duruyordu. Göstermelik operasyonlar bunlar tamamı hükümetin kendini kurtarma politikasıdır…” HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Demirtaş şunları söyledi:
Ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim evladımızdır. Biz tamamının acısını paylaşacağız. Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmesine izin vermeyeceğiz. HDP’den hesap sormaya, fatura çıkarmaya kalkmasınlar. Kimse HDp’ye saldırarak kendisini temizlemeye kalkmasın. Bizim kaybedecek saraylarımız, kırmızı plakalarımız, çaldığımız ayakkabı kutularında paralarımız yok. Sizin o cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak suçlarınızı örtecek mi zannediyorsunuz. Türkiye toplumunun içi rahat olsun. HDP var. Kendilerini Türkiye’nin sahibi bizi vatan haini ile göstermeye çalışanlar dönüp yaptığı zulmüme baksınlar. Olası erken seçimde AKP’nin ülkenin başına bela olmaması için mücadele vereceğiz.
Barış bir adım ötemizde duruyordu. Göstermelik operasyonlar bunlar tamamı hükümetin kendini kurtarma politikasıdır.
BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI
Faşizan düşünceye sahip olanların buna balıklama atlamasından daha doğal ne olabilir. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Boğazına kadar kana batmış olanlar hesap sormaya kalkıyorlar. Suçlanacak bir politika varsa bugün Türkiye’yi savaşa sürükleyen ve arkasından şakşakçılık yaparak yürüyen faşizan düşünceler olur.
“DAVUTOĞLU’NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili sayın Davutoğlu’ndan bir açıklama bekliyoruz. Kendisinden bir cümle duymadık. Fotoğraf yanlış mıydı, masa yok muydu? Birlikte açıklama yapıldı. Sayın Davutoğlu’nun kendisine ait fikri yok mu?Fikir beyan etsin biz İmralı ziyaretleri ile ilgili fikirlerimizi sağlıklı şekilde açıklarız.