TÜRKİYE: Karadan da vuruldu

Terörle mücadele kapsamında, DAEŞ ve PKK’nın Suriye ile Irak’ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen operasyonlarla vuruldu. PKK hedeflerine karadan da ateş açıldı. Milliyet gazetesinde yer alan haber detayları ise şöyle: Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK ve Suriye’deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yöneldi. Belirlenen hedefleri ateş altına alan uçaklar, daha sonra üslerine döndü.

Öte yandan, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve “cehennem topu” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri de terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarını vurdu.

OPERASYONLARIN BAŞLAMASI

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin, önceki gün Kilis Dağ Hudut Karakol Komutanlığına ateş açması sonucu bir astsubay şehit olmuş, 2 uzman çavuş yaralanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeyi ateş altına alması sonucu bir DAEŞ militanı ölü ele geçirilmiş, terör örgütüne ait 3 araç da imha edilmişti. Bunun üzerine Suriye’deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava operasyonunda ise 5 terörist öldürülmüştü.

Terör örgütü PKK mensuplarınca da son günlerde birçok ilde silahlı eylem ve saldırı gerçekleştirilmiş, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2, Diyarbakır’da bir polis memuru şehit edilmişti. Terör örgütleri DAEŞ ve PKK’ya yönelik dün çeşitli illerde düzenlenen operasyonlarda, 300’ü aşkın şüpheli gözaltına alınmıştı.