TÜRKİYE: Çözüm süreci

Başbakan Ahmet Davutoğlu gündemdeki önemli olaylara dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu; “Suriye’ye üçüncü, Kuzey Irak’a ikinci dalga operasyon talimatı verdim. Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. En sert şekilde mukabele edecek hazırlıklarımız vardır” dedi.
İşte Davutoğlu’nun açıklamasından satırbaşları:
Perşembe günü saat 3’te DEAŞ’a yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar şu anda da devam ediyor. Suriye’ye 3 K. Irak’a 2. dalga operasyon talimatı verdim. Kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmamalı. Neticelerini etüt ederek buna karar verdik. 22 ilde süren operasyonlarda da dün gece de 288 terör unsuru polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 kişi gözaltına alınmış durumdadır. Bu operasyon kararı askeri yetkililerimiz, bakanlıklarımızın değerlendirmeleri çerçevesinde son olarak güvenlik zirveri kararında hayata geçirildi.
3 unsura dikkat çekiyorum. Türkiye 7 Haziran’da demokratik bir seçim yaşadı. Nerelerden talimat aldığı malum çevreler 3 terör örgütünü birden harekete geçirdi. Bu operasyonların birinci amacı Türkiye’deki özgürlükleri korumaktır. Demokrasi ve özgürlük alanları korunacaktır. Kimsenin kamu düzenini sarsmaya izin vermeyeceğiz. 2. olarak, bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür. 7 Haziran’dan bu yana 121 silahlı saldırı 15 adam kaçırma 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. 5 asker ve polisimiz şehit edilmiştir. Bu zaman zarfında istifamızı vermiş ve görevi sürdürme talimatı alsak da ülkemizin geleceğini dünüşür, gerekenleri yaparız. Çatışmasızlıktan bahsedenler siyasi bazı çevreler şunu bilsinler; uyurken şehit edilen 2 polisimizin faillerine bunu sorsunlar. Siz sessiz kalırsınız ama devlet sessiz kalmaz. Kimin parmağı varsa hepsinin cezası verilecektir.